<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=27429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Паяк оплита ж...

Перничани на протест срещу изтровените кучета, хвърлиха труповете им пред общината (видео)

30 Октомври 2017
0 11534

Граждани на Перник изхвърлиха мъртви кучета, събрани от улиците на града пред сградата на Община Перник. Те направиха това в знак на протест, че никой не прави нищо по страшния проблем в града с масовото отравяне на кучета.

 

 

Десетки, ако не стотици трупове на отровени кучета се намират в целия град последния месец. Почти всеки ден перничани алармират в социалните мрежи за нови и нови отровени кучета.

 

 

След като изсипаха от черни чували три мъртви кучета веднага се появиха живи бездомни кучета, които започнаха да ги душат. Жена застана до легналите мъртви кучета с призив: “Те не заслужават това“.

 

“В Перник няма къде да се изхвърлят отровените кучета. В кастрационния център има един хоризонтален фризер, който побира по три трупа. Когато обаче са 10-15 на ден, те няма къде да се слагат. Полицията идва, снима труповете, но извършителя е неизвестен. В нашия град няма дори кой да направи една елементарна аутопсия, за да се установи вида на отровата. Освен бездомните, много домашни кучета също умряха. Отровата се хвърля предимно около училища и детски площадки. Очакваме някой да направи нещо. Общината знае, определено знае”, обяви жена, участваща в протеста.

 

“Сутрин тръгвахме за детска градина,  кучетата бяха отровени и мъртви. Детето се разстрои изключително много. Разплака се. Не смятам, че едно три годишно дете трябва да му започва така деня“, коментира възмутена  майка.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции