<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68910" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи брут...

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

11 Юли 2020
0 10123

Видео показва как полицаи са нарушили закона по време на протестите в София в петък вечер и са проявили насилие към демонстрантите.

Кадрите са споделени във Фейсбук от Иво Божков.

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

Ето какво гласи публикацията му:

“Отделни полицаи днес нарушиха закона, превишиха си правомощията и пребиха протестиращи. Единият го хванах с камерата си как пребива протестиращ в камионетката. Вместо да му сложи белезници и да го неутрализира, както са го учили в МВР, той с юмруци го налагаше по лицето – абсолютно недопустимо действие.

В кадрите (не са мои) към края на видето се вижда как полицаи прибират протестиращи зад колоните на министерски съвет и ги мятат като трупове един върху друг, въпреки че са с белезници. Абсолютно недопустимо поведение за полицаи. Дори това да са агресивни елементи, в момента, в който те бъдат неутрализирани по процедура, физическото насилие над тях е недопустимо. Ще се радвам да предоставя кадрите на момчето от комионетката, за да може да осъди бияча си.

Време е законността да бъде наложена за всички, включително за тези в редиците на органите на реда. Недопустимо е отделни прердставители да се държат по този начин и това да се толерира от технитие началници, защото това рефлектира върху цялата служба.

Да си полицай не означава, че имаш достъп до неограничена и безнаказна възможност за наисилие, а че можеш да използваш насилие, за да въдвориш ред. Кадрите, които виждате, са абсолютно недопустимо и осъдимо използване на насилиие.”

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

Полицаи брутално бият протестиращи в София, скрити зад колоните на Министерски съвет (видео и снимки)

По-рано от “Господарите” ви показахме и видео, в което се вижда как множество полицаи са се заели да изтеглят един по един протестиращи уж “на скришно” зад колоните на Министерски съвет и да прилагат сериозна агресия спрямо тях.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Mihail Mihaylov

    11 Юли 2020

    Zabelejete jeporterkata na btv e mejdo busovete i me snimat i ne kazvat nishto do kasno na jivo puskaha ne kazaha nishto 30 sekunda ot klipa se vijda s sashtata roklq ot vchera

Реакции