<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=25199" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Страхотна ре...

Пуснаха кадри от убийството на брата на корейския диктатор, нападателката си мислела, че е в риалити шоу (ВИДЕО)

20 Февруари 2017
0 21010

Японска телевизия пусна кадри от камери, на които се вижда покушениято върху Ким Чен – Нам. По-големият брат на корейския диктатор Ким Чен Ун е бил убит в Международно летище Куала Лумпур на 13 Февруари.

 

Видеото показва от два различни ъгъла жена, която застава зад мъж и обхваща лицето му с двете си ръце, а после се отдалечава. Друга жена бързо се отдалечава в друга посока след нападението, макар да не е ясно дали тя също участва в него.

 

Вижда се как пълният мъж на средна възраст се препъва и бърше лицето си след нападението, а по-късни кадри го показват как търси помощ, сочи лицето си, а после бива съпроводен до медицински пункт. На пресконференция в неделя полицията каза, че нападнатият е казал на служители от митническата служба на летището, че две жени са допрели до лицето му кърпа с някаква течност.

 

Към момента са задържани четирима заподозрени. Една от задържаите жени – гражданка на Виетнам, притежаваща паспорт на името на Доан Ти Хуон – изобщо не знаела, че участва в политическо убийство и мислела, че това е само шега, част от риалити шоу или скрита камера. Тя разказала при разпита в полицията, че била отседнала в хотел недалеч от аерогарата. Нейна приятелка я убедила да участва в "шеговит скеч" с някакъм мъж. Обяснили й какво трябва да прави и тя го извършила, като нямала никакво намерение да убива когото и да било – просто искала да вземе парите. Когато се върнала в хотела нейната компания била изчезнала.

 

Убийството предизвика дипломатически скандал между Малайзия и Северна Корея, която настоя да не се прави аутопсия, а тялото да й бъде предадено. Малайзийското министерство на здравеопазването обаче съобщи, че аутопсията е нормална процедура и че резултатите от нея ще бъдат готови най-вероятно на 22 февруари.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции