<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57067" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Работници се ...

Родителите на тормозеното момче, което искаше да се самоубие, дават събраните пари за благотворителност

28 Февруари 2020
0 705

Семейството на Куадън Бейлс заяви, че няма да приеме пари, събрани с цел той да посети “Дисниленд” в САЩ, пише Independent. Припомняме, че 9-годишното дете беше заснето да казва, че иска да се самоубие, тъй като връстниците му го тормозят заради неговото заболяване.

 

Кадрите, направени от обезсърчената му майка, станаха вайръл в интернет и накара хиляди хора да подкрепят момчето морално и финансово.

 

ОТЧАЯНА МАЙКА ПУСНА ВИДЕО КАК 9-ГОДИШНИЯ Ѝ СИН МЕЧТАЕ ДА СЕ САМОУБИЕ, ЗАРАДИ ТОРМОЗ В УЧИЛИЩЕ (ВИДЕО)

 

Миналата седмица американският комик Брад Уилямс пусна страница в сайта за събиране на средства GoFundMe, с идеята да заведе ученика в “Дисниленд”. Той успешно събра над 700 000 долара (близо 1,2 млн. лева) с помощта на хора от цял свят.

 

ХИЛЯДИ ПОДКРЕПИХА ДЕТЕТО, ЗАСНЕТО ДА КАЗВА, ЧЕ МЕЧТАЕ ДА СЕ САМОУБИЕ ЗАРАДИ ТОРМОЗ В УЧИЛИЩЕ

Въпреки това семейството на детето заяви, че макар набирането на средства да е бил трогателен пример за добра воля, те биха предпочели парите да бъдат дарени за благотворителност.

 

„Кое дете не би искало да отиде в “Дисниленд”, особено ако е живяло живота на Куадън. Да избягаш на място, което е забавно, което не ти напомня за ежедневните предизвикателства… Но сестра ми каза: „Знаеш ли какво, нека се върнем към истинския проблем“, споделя заяви Мунданара Бейлс, леля на момчето, пред NITV News.

 

Тя продължи: „Искаме парите да отидат за обществени организации, които наистина се нуждаят от тях. Те знаят за какво трябва да се харчат парите.”

 

Семейството посочи редица благотворителни организации, на които биха искали средствата да бъдат дарени, включително “Dwarfism Awareness Australia” и “Balunu Healing Foundation”.

 

 

Родителите на тормозеното момче, което искаше да се самоубие, дават събраните пари за благотворителност

 

 

Комикът не е единствената популярна личност, която изразява подкрепата си за 9-годишното дете. По-рано актьорът Хю Джакман направи обръщение в Туитър, като каза: “Куадън, ти си по-силен, отколкото предполагаш. И независимо от всичко, винаги ще имаш приятел в мое лице.”

 

Куадън Бейлс има ахондроплазия – нарушение на растежа на костите. Заболяването се характеризира с ограничен обхват на движение в лактите, голям размер на главата (макроцефалия) и малки пръсти. То не касае продължителността на живота и интелектуалното развитие на човека.

 

В кадрите по-горе можете да си припомните сърцераздителното видео, в което момчето плаче след пореден ден на тормоз от страна на другите деца. Ученикът от Бризбейн казва на майка си: „Дай ми въже, искам да се самоубия“. 

 

 

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции