<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56795" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Граждани иск...

Румен Радев отговори на обвиненията на ГЕРБ, че е поругал паметта на Левски (видео)

20 Февруари 2020
0 396

“Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление”. Така президентът Румен Радев коментира декларацията и призива на ГЕРБ държавният глава да се извини, защото паметта на Апостола на свободата е била “поругана под неговия патронаж” по време на възпоменателната церемония снощи в столицата. ГЕРБ нарече това безпрецедентен политически гаф.

 

 

“РУМЕН РАДЕВ ПОРУГА ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ, ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ ГАФ”, ПРИЗОВАХА ОТ ГЕРБ (ВИДЕО)

 

 

По време на церемонията снощи пред паметника на Васил Левски леви симпатизанти освиркаха кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и си позволиха да скандират името на държавния глава. Сам Румен Радев се наложи да помоли “в този свят за цяла България ден да се въздържаме от викове”. 

 

 

Румен Радев отговори на обвиненията на ГЕРБ, че е поругал паметта на Левски (видео)

 

 

На 19 февруари, в речта си по повод 147-годишнина от гибелта на Васил Левски, президентът заяви, че “свободното слово, честните избори, разделението на властите днес са похитени”. “И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?”, добави Радев в словото си.

 

 

Румен Радев отговори на обвиненията на ГЕРБ, че е поругал паметта на Левски (видео)

 

 

Източник: bTV

Снимки” BulFoto

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции