<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=70452" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италианската...

Рухналият мост в Генуа беше скоростно възстановен само за две години (видео и снимка)

03 Август 2020
0 4121

Две години след трагичния инцидент през 2018 година с рухването на част от моста “Моранди” в Генуа, отнел живота на 43 души, реконструкцията му е приключена и съоръжението тържествено ще бъде пуснато в действие предаде DW.

Днес се очаква новоизграденото съоръжение в италианския пристанищен града Генуа да бъде официално въведено в експлоатация. Предишният мост по магистралата “Сан Джорджио” се срути в ужасяващ инцидент, отнел живота на 43 души на 14 август 2018 година.

Рухналият мост в Генуа беше скоростно възстановен само за две години (видео и снимка)
Снимка: The New York Times

Срути се мост на магистрала в Италия, десетки са пострадали (видео)

Между разрушаването на останките от старата структура през февруари 2019 г. и откриването на новия мост изминаха едва 18 месеца – спираща дъха скорост в страна с рушащи се пътища и мостове, където новите проекти са оставени да събират прах.

Случилото се извади на показ години на лошо управление и недостатъчна поддръжка, като постави началото на яростна битка между правителството и частния концесионер на съоръжението Аутостраде пер л’Италия (Autostrade per l’Italia), част от групата Атлантия (Atlantia), контролирана от могъщото семейство Бенетон.

Рухналият мост в Генуа беше скоростно възстановен само за две години (видео и снимка)
Снимка: EPA

Прокуратурата започна разследване срещу няколко бивши и настоящи директори на Аутостраде и служители от министерството на транспорта и след месеци на ожесточени спорове Атлантия е напът да загуби контрола върху доходоносното си подразделение.

Срути се мост в Северна Италия, има пострадали (видео)

В самата Генуа, обградена от скалисти хълмове, които ограничават шосейния транспорт, с десетилетия се бави проект за магистрален обход.

Освен шокиращата човешка цена, срутването на моста “Моранди” нанесе тежък икономически удар на града, оценяван на 6 млн. евро дневно загубени приходи и допълнителни разходи, тъй като прекъсна товарните превози за месеци, твърди кмета на града Марко Бучи.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции