<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Сашо Диков предаде отказаните от Борисов акции на “Левски” на администрацията на клуба (видео и снимки)

13 Май 2020
0 2985

Журналистът Сашо Диков предаде мажоритарния дял от акции на “Левски” (86,6%) в административната сграда на стадион “Георги Аспарухов”, предаде бТВ.

Ценните книжа обаче ще останат джиросани на името на министър-председателя Бойко Борисов. Той, от своя страна, може да ги предостави на трето лице.

Бойко Борисов отказа да получи акциите на ПФК “Левски” (видео и снимки)

По-рано през деня, чрез съобщение от фирмата на Божков – “НОВЕ Холдинг”, стана ясно, че акциите трябва да преминат в ръцете на премиера.

Сашо Диков предаде отказаните от Борисов акции на &#8220;Левски&#8221; на администрацията на клуба (видео и снимки)

Диков опита да ги занесе в сградата на Министерски съвет, но там министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че Борисов няма намерение и право да вземе акциите.

“Смятам, че всеки човек, който може да помогне за спасяването на “Левски”, би трябвало да го направи. С този акт собственикът Васил Божков изпълнява волята на министър Кралев и Бойко Борисов за смяна на собствеността”, заяви Диков.

Той подчерта, че е само куриер и не може да коментира истинността на документите и законния характер на извършените през деня дейности.

Сашо Диков предаде отказаните от Борисов акции на &#8220;Левски&#8221; на администрацията на клуба (видео и снимки)

Документите бяха предадени на изпълнителния директор на “Левски” Павел Колев.

“Левски” е в затруднено финансово положение от началото на годината, след като бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха компанията на Васил Божков – основен спонсор на “сините”. Оттогава клубът се издържа с дарения и продажба на билети и артикули.

Източник: бТВ

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции