<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61986" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МартинЗо Кру...

Бойко Борисов за пътуващите за Великден: Ще разнесат вируса, не съм пъдарин! (видео)

16 Април 2020
0 4833

„Не съм пъдарин, говоря на хора – който прояви разум… Не са избягали от мен, избягали са от карантината. Като си заразят родителите…“ – така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти решението на хиляди българи да опитат да преодолеят мерките срещу разпространението на коронавируса и да пътуват за великденските празници.

„Има закон, който го хванат, ще го накажат, но това е „след дъжд – качулка“. Не са надхитрили мен или полицията, надхитрили са… Дано съдбата им не е такава. Огромна част спазват карантината. Този, който от София, която е огнище, или Смолян, където се очертава, отиде при възрастните си роднини, на неговата съвест ще лежи“, предупреди министър-председателят, цитиран от бТВ.

По неговите думи, мерките у нас работят и демонстрация за това е, че с отхлабването им около Цветница и пазарите сме регистрирали скок от под 10 до над 40 нови случая на ден.

„Много от моите колеги просто правят успокояваща терапия на народите си, излизат и казват: „След две седмици“, „Много скоро“, „Магазини до 800 квадрата“ – ние не сме ги спирали!“., отговори Борисов.

И добави: “Няма лекарство, няма ваксина, светът не знае икономически какво ще се прави, вътрешното напрежение в страните става огромно.”

Той отбеляза, че също желае по-леки рестрикции, но ситуацията не го предполага.

„Като гледам как вървят приходите в бюджета с финансовия министър, изтръпвам. Трябва да ви запазим живи, сигурен съм“, каза той.

Премиерът подчерта, че има достатъчно количество надеждни PCR тестове. Той за пореден път заяви, че няма как да се скрият скокове в заболеваемостта и смъртността у нас.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции