<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32764" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът остави в ареста Викторио Александров, има нови разкрития по делото

06 Ноември 2018
0 3821

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров, обвинен за убийството на приятелката си и едногодишната си дъщеря. В съдебната зала днес Александров отново отрече да си спомня за убийствата, а защитата му пак поиска медицинска и психологична експертиза, които бяха отказани от съда.

 

Втората инстанция почти изцяло препотвърди мотивите на първата от преди седмица и остави Виктория Александров за постоянно в ареста.

Той отново поиска да бъде пуснат под домашен арест, тъй като по думите му получавал заплахи в ареста, а условията там не били подходящи за здравословното му състояние.

 
Служебният му адвокат Елисавета Йорданова отново поиска да бъдат назначени медицинска и психиатрична експертиза, за да се разбере дали Александров е осъзнавал и ръководел действията си по време на престъплението. Съдът обаче отказа искането, тъй като все още има актуална преценка от лекарите в „Пирогов“, където Александров бе настанен след опита си за самоубийство, според която състоянието му позволява той да седи в ареста.

Съдът прие, че към момента няма съмнения относно вменяемостта му, тъй като Александров очевидно има логичен изказ и последователно мислене.
 

От разпитите на свидетели, срещнали него и дъщеричката му в периода между двете убийства,стана ясно, че Александров давал на всички тях различни версии за това накъде е тръгнал.

 

В добавка съдът се съгласи с първата инстанция, че до момента събраните доказателства сочат именно към Александров, като основен заподозрян. Според съда е налице опасност, както от укриване, така и от извършване на повторно престъпление.
 

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции