<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=67146" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отново покач...

Тръмп предложил тестовете за коронавирус да бъдат забавени, защото излизали твърде много случаи

21 Юни 2020
0 2099

Доналд Тръмп каза пред привържениците си на предизборен митинг в Тълса, Оклахома, че е поискал скоростта на правене не тестове за коронавирус да бъде забавена, тъй като в САЩ се откривали твърде много положителни случаи, пише The Independent.

Президентът предположи, че причината САЩ да са лидер в света по брой инфекции и смъртни случаи е това, че са направени много голям брой тестове.

Доналд Тръмп обяви, че пие хидроксихлорохин от седмици, вижте страничните му ефекти

Той заяви: “Тестването е нож с две остриета. Тествали сме 25 милиона души досега. Вероятно е с 20 милиона души повече от всяка друга държава. Ето лошата част: когато правите тестове до такава степен, ще намерите повече хора, ще намерите още случаи. Затова казах на моите хора, забавете тестването, моля.”

Тръмп предложил тестовете за коронавирус да бъдат забавени, защото излизали твърде много случаи

САЩ имат най-малко 2,2 милиона потвърдени случаи на коронавирус според Центровете за контрол и превенция на заболяванията и най-малко 119 000 смъртни случая.

В световен мащаб вече има 8,9 милиона заразени и 466 000 смъртни случая.

Макар че в много щати нивата на заболяване намаляват, някои региони продължават да регистрират рекордни еднодневни повишения.

Тръмп с опасно предложение: хората да се инжектират с дезинфектант срещу Covid-19

Самият окръг Тълса, където президентът провежда първия си митинг на кампанията от три месеца насам, в петък отбеляза рекорден ръст, както и Флорида, Аризона, Невада и Южна Каролина. Броят на случаите също нараства и в Тексас.

Много участници в митинга решиха да не носят маски за лице или да спазват препоръката за социално дистанциране, въпреки молбите на здравните експерти и политиците.

Експертите прогнозират, че смъртните случаи от Covid-19 в САЩ могат да достигнат 145 000 до 11 юли.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции