<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45797" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сенегалски х...

Художник вдъхва нов живот на стари кенчета като ги превръща във възхитителни същества (видео и снимки)

10 Декември 2019
0 1160

Ако повечето хора се натъкнат на стара кутия за храна на улицата, най-вероятно просто ще я подминат и това дори няма да им направи впечатление.

 

 

ХУДОЖНИК ПРЕДСТАВЯ АПОКАЛИПТИЧНО БЪДЕЩЕ С ПОЗНАТИ АНИМАЦИОННИ ГЕРОИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Но за уличния художник My Dog Sights нещата стоят по малко по-различен начин, защото той превръща непотребното в нещо далеч по-идейно и значимо, разказва MyModernMet.

 

 

""

 

 

Художникът основава проекта Free Art Friday, който включва превръщането на намерените стари материали в изкуство, което дори не струва пари. 

 

 

СЕНЕГАЛСКИ ХУДОЖНИК РИСУВА С КАКВОТО ДОКОПА (ВИДЕО)

 

 

Всяка седмица той, заедно с негови съмишленици, оставят поредното старо, но изрисувано кенче на улицата, за да може някой просто да го намери, да го вземе със себе си и да го оцени. 

 

 

""

 

 

Нестандартните произведения на художника включват лица на хора, котки, кучета и дори Бебе Йода от новия сериал на „Междузвездни войни”. Независимо от нарисуваното, всяко кенче има своята специална история и със сигурност би озарило деня на всеки, който се натъкне на него.

 

 

""

 

 

„Изрисувайки старите консерви от храна, аз им вдъхвам нов живот”, споделя My Dog Sighs.  С творбите си художникът изтъква също и проблемите на нашето консуматорско общество.

 

 

""

 

 

 

Източник: MyModernMet

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции