<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=27500" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невероятен г...

Ще бъде ли осъден Любчо, който бе обвинен в палежа на тютюневите складове в Пловдив? (видео)

06 Ноември 2017
0 3832

Една от най-красивите сгради от емблематичните Tютюневи складове в Пловдив беше почти изцяло съборена след палеж.

 

 

Пловдивската окръжна прокуратура обвини в умишлен палеж на тютюневите складове в Пловдив 44-годишния Любомир Данчев. Според обвинението той запалил сградата на ул. "Ексарх Йосиф" 13, от която тръгнаха пламъците и обхванаха съседните три сгради – паметници на културата.

 

Интересно мнение по този повод се появи в социалните мрежи от г-н Стефан Левашки, адвокат на обвиняемия.

 

Стефан Левашки е сред топадвокатите под тепетата. През последните години той участва неизменно във всички тежки наказателни процеси. Защитавал е Симеон Йосифов, шофьора, сгазил младеж при размириците покрай Цар Киро в Катуница. Негови клиенти са още д-р Борис Кузманов, обвинен в смъртта на пациентка, бизнес дамата Надежда Минчева, собственичката на детски център "Теди" Юлия Костадинова, която търси справедливост по първия лобистки процес под тепетата.

 

Публикуваме текста без наша редакция.

 

"Помните ли Любчо, дето "подпали" тютюневите складове в Пловдив. След близо година и половина сме на път да финализираме делото му. На 7 ноември той ще се изправи пред Окръжен съд Пловдив, който ще разгледа жалбата ни, в която искаме да бъде оправдан изцяло, след като на първа инстанция бе признат за виновен и осъден на четири години затвор.

 

Мъча се да го успокоя, ако не с друго, с това, че след 22 години адвокатска практика по наказателни дела и участие в едни от най-шумните процеси под тепетата, той е моя най ВИП клиент. Досега не съм имал друг, който първоначално да е уважен от Главния прокурор и Главния секретар на МВР с нарочна пресконференция, след това случаят да бъде поет от екип от трима следователи, начело с Началника на Окръжният следствен отдел, на първа инстанция делото да се гледа от Председателя на Районен съд Пловдив, а обвинението да се защитава от двама прокурори от Окръжна прокуратура, единият от които заместник-окръжен, а другият командирован от Специализираната прокуратура, сега вече и черешката на тортата е че в Окръжен съд ще застанем пред така наречения "царски" съдебен състав – Председателят на Окръжен съд, заместникът му и още един член съдия.

 

Когато изразя учудване от този шефски "случаен" избор, получавам отговор, че и защитникът му бил Председателя на Адвокатската колегия в Пловдив, но само при мен този избор е осъзнат и е въпрос на гражданска позиция. За съжаление все повече имам усещането, че ще се проваля в нея."

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции