<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56309" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еминем изнен...

Английският национал Деле Али се извини за свое подигравателно видео относно коронавируса (видео)

10 Февруари 2020
0 951

Футболистът Деле Али се извини за видео, публикувано от Snapchаt-профила му, в което халфът на Тотнъм и Англия, се подиграва с азиатец и прави шеги относно епидемията от коронавирус.

 

Али публикува клипчето в събота, на което се вижда как носи маска за лице и се изписва съобщението „Корона каквоо?“ в началото на видеото.

 

23-годишният футболист насочва камерата си към нищо неподозиращ мъж от азиатски произход,  а след това към бутилка с дезинфектант.

 

“Вирусът трябва да е по-бърз от това, за да ме хване”, пише в текст в края на видеото.

 

 

Английският национал Деле Али се извини за свое подигравателно видео относно коронавируса (видео)

 

 

Впоследствие видеоклипът бе изтрит, след като бяха отправени няколко оплаквания, а в неделя вечерта Али направи изявление, в което призна, че е „разочаровал себе си и клуба“.

 

„Бих искал да се извиня за видеото, което публикувах вчера в Snapchat“, каза Али във видео, публикувано на китайската платформа за социални медии Weibo.

 

„Не беше смешно. Разбрах това веднага и го свалих. Разочаровах себе си и клуба, но не искам да имате такова впечатление за мен

 

Това не е нещо, с което трябва да се шегуваме. Изпращам цялата си любов и покрепа към всички в Китай“, заяви той.

 

“Тотнъм” засега отказва да коментира случая, въпреки че се разбра, че Али е бил на път за Дубай с цел кратка почивка преди мача от Висшата лига следващата неделя срещу “Астън Вила”.

 

Инцидентът се случва само няколко дни, след като азиатските общности във Великобритания съобщиха за значително увеличение на расистките инциденти в отговор на глобалната здравна криза.

 

В Шефийлд студентка е била вербално и физически тормозена на улицата защото носела маска за лице, докато в Лестършир двама студенти, погрешно сметнати за китайци, са били замеряни с яйца на улицата.

 

Китайският център в Манчестър също получил множество оплаквания за расистки случаи, особено такива насочени към деца в училищата в региона.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции