<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68465" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Защо...

Бойко Борисов след разпита за Бобоков: Прокуратурата иска “да угоди” на президента с публични събития (видео и снимки)

07 Юли 2020
0 1630

“Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента.” Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, след като бе разпитан като свидетел от Специализираната прокуратура.

Той заяви, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови.

Бойко Борисов след разпита за Бобоков: Прокуратурата иска &#8220;да угоди&#8221; на президента с публични събития (видео и снимки)

“Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни”, заяви още Борисов.

“Познавам Пламен Бобоков от над 10 години, многократно сме водили комуникация, но всичко е било в сферата на закона и с цел да подпомагаме бизнеса зад граница. Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнес зад граница, по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек. Многократно съм водил комуникация с него. С Атанас Бобоков никога. Пак повтарям – всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница”, призна министър-председателят.

Бойко Борисов след разпита за Бобоков: Прокуратурата иска &#8220;да угоди&#8221; на президента с публични събития (видео и снимки)

Той коментира и темата с кораба „БАДР“.

“Питаха ме и за кораба. Оставихме на съда да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост, Единственото, което съм разпоредил, е “Гранична полиция” да го пази. В момента той е на котва в Бургас”, каза Борисов и заяви, че има ли съдебно решение, то ще бъде изпълнено.

Видео: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции