<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58162" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов подкрепи предложението на кризисния щаб за крути мерки срещу коронавируса

14 Март 2020
0 14744

Бойко Борисов заяви, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки, пише бТВ.

Новината дойде от правителствения пресцентър, малко след като ген. Венцислав Мутафчийски призова за възможно най-строгите мерки срещу коронавируса по-рано днес на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Щабът иска още по-строги мерки срещу коронавируса, след 30% увеличение на заболеваемостта само днес (видео)

Според премиера, човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби.

Броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30%. Така случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната. 

Министър-председателят е провел и телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с новия вирус у нас. Той изтъкнал пред държавния глава необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент.

Източник: бТВ

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции