<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58112" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Илон Мъск омаловажи коронавируса пред служителите си: Автомобилните катастрофи са по-опасни

14 Март 2020
0 2099

Илон Мъск изпрати съобщение до служителите на SpaceX, в което описва опасностите от новия коронавирус Covid-19, пише The Verge.

Бизнесменът футурист каза на подчинените си, че е много по-вероятно да умрат от автомобилна катастрофа, отколкото от вируса. Той заяви също, че въз основа на доказателствата, не смята, че това дори е „в топ 100 на рисковете за здравето в Съединените щати.“

Миналата седмица Мъск написа в Туитър, че „паниката около коронавируса е глупава“.

Мнението на предприемача за коронавируса е в противоречие с Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ и Световната здравна организация (СЗО), последната от които обяви коронавируса за пандемия по-рано тази седмица.

Световната Здравна Организация обяви коронавируса за пандемия

Освен това автомобилните катастрофи не са вирусна инфекция, която може да се разпространи експоненциално. А според здравните експерти, коментарите на Мъск са много опасни.

Според някои оценки, при най-лошия сценарий между 160 милиона и 214 милиона американци могат да се заразят с Covid-19, ако заразата не бъде овладяна. От заразените може да загинат 1,7 милиона души.

Освен това, десетки милиони хора може да се нуждаят от хоспитализация, за да лекуват вируса – ситуация, която може да затрудни националните здравни системи и медицинското лечение.

В момента в САЩ има 1629 потвърдени случая на новия коронавирус и 41 смъртни случая.

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции