<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Детска гради...

Вижте откъде е дошъл инцидента с руската ракета “Союз” (ВИДЕО)

01 Ноември 2018
0 2626

Руската държавна корпорация по космическа дейност “Роскосмос” показа инцидента с ракетата “Союз”. Моментите с ракетната катастрофа са налични на страницата на “Роскосмос” в социалната мрежи.

 

Вижте откъде е дошъл инцидента с руската ракета &#8220;Союз&#8221; (ВИДЕО)

 

Видеото показва и момента на отделянето на ракетата на три блока. Единият блок не се отделя.

 

 

 

По-рано председателят на специалната комисия за разследване на инцидента към “Роскосмос” Олег Скоробогатов заяви на пресконференция, че аварията със “Союз-ФГ” е възникнала заради деформация на датчика за отделяне на първата и втората степен на ракетата при сглобяването й в космодрума “Байконур”.

 

Причината за неправилното отделяне е неотварянето на капака на дюзата на резервоара за окислител в блок “Д” поради деформация на сензора за контакт, допуснат при сглобяването в космодрума “Байконур”, посочи той.

 

Вижте откъде е дошъл инцидента с руската ракета &#8220;Союз&#8221; (ВИДЕО)

 

 

На 11 октомври възникна авария на ракетата носител “Союз-ФГ” с пилотирания кораб “Союз МС-10” при полет от космодрума “Байконур” към Международната космическа станция.

 

На борда на кораба бяха космонавтът на “Роскосмос” Алексей Овчинин и астронавтът на НАСА Ник Хейг. И двамата са невредими след аварийното кацане. Те обаче преживели екстремни G-сили (до 6,7 пъти по-голяма гравитация от земната) по време на неочакваното им пътуване – 50 километра.  Ник Хейг разказа, че двамата са преживяли кратък миг на безтегловност след провала при отделянето на капака. 

 

 

“Това е като да хвърляш топката нависоко. В някакъв момент гравитацията я връща”, сподели астронавтът.

 

 

Източник: theverge.com

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции