<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джуди Халвад...

Владислав Горанов отправи безпардонна заплаха към журналистка (видео)

16 Ноември 2019
0 44081

Вчера в кулоарите на Парламента финансовият министър Владислав Горанов си позволи да отправи недопустими реплики към журналисти, като дори директно отправи заплаха към една репортерка, че "ще спрат парите".

 

НЕУМЕСТНИ ШЕГИ НА ГЪРБА НА ХОРАТА СЕ ПУСКАТ В ДЖИПА НА БОЙКО БОРИСОВ (ВИДЕО)

 

Случката се разигра след кратък брифинг в Народното събрание, в който министърът даде обяснения относно предложението на управляващите първият ден от болничните да бъде за сметка на работещия. В края на брифинга Владислав Горанов започна да прави сравнения между пенсиите и казуса с болничните, на което журналистката от БСТВ  Нора Стоичкова "си позволи" да уточни, че сега разговорът е по-скоро за болничните, а не за пенсиите. 

 

 

""

Нора Стоичкова

 

 

В този момент финансовият министър си изпусна нервите и изстреля надменна реплика: "Говорим за каквото прецениме, че искаме да говорим, а не каквото вие кажете!" Сама по себе си скандална, особено на фона на постоянните упреци към властта, че упражнява контрол над свободата на словото.

 

ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ГОРАНОВ С ИЗКАЗВАНЕ В СТИЛ ВАЛЕРИ БОЖИНОВ (ВИДЕО)

 

След това Горанов тръгна да си ходи, но репортерката, към която беше отправена тази странна фраза му отговори отново: "Не, ние ви задаваме въпроси, а вие отказвате да ни отговорите."


 

Вече в движение, финансовият министър си позволи да отвърне на тази съвсем резонна забележка с директна, макар и не съвсем уточнена заплаха: "Ти говори за субсидията, щото ще спрат парите!"

 

Подобни отправени от министър към журналисти безпардонни реплики в нормалните европейски държави най-малкото биха предизвикали огромен скандал, а дори и оставка. Показателно обаче е как тази недопустима ситуация не беше отразена от нито една голяма медия. 

 

В крайна сметка поведението на Горанов не е толкова странно на фона на отношението на неговия пряк началник – Бойко Борисов към журналистите. Наскоро ви показахме случка, в която след гласуването си в секцията за кметските избори, премиерът също демонстрира пренебрежително отношение към "журналята", дето му се мотаят из краката и така и не се научиха да се държат „както трябва“.

 

Припомнете си ситуацията тук:

 

БОРИСОВ СРЕЩНА ТУЛУП И СЕ СКАРА С ЖУРНАЛИСТИТЕ (ВИДЕО)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции