<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24057" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министърът н...

Господарите по следите на изборни нарушения в Горна Оряховица

11 Ноември 2016
0 22666

Млад горноряховец алармира "Господари на ефира”, тъй като откри че някой е гласувал и се е подписал от негово име. Тихомир Лефтеров упражнил вота си за президент и национален референдум в секция №2 в железничарския град, но какво било учудването му, когато открил, че вече е отразено, че е гласувал. „Влязох във секция номер 2, провериха ми документите и ми дадоха бюлетините. И като отидох да пускам в урните бюлетините и дойде време да се подпиша, отвориха листа и почнаха да ми проверяват името и гледам: на мойто име вече е положен подпис, разказа пред камерата на Госпдарите Лефтеров. „ Аз съответно питам – кой е гласувал за моето име, кой е дал моя глас? И от комисията ми казаха – ами станала е някаква грешка и аз питам, абе каква грешка, кой може да е гласувал вместо мен?”

 

Лефтеров недоумявал как така е подписан от друг човек, с друго ЕГН, с друга лична карта, но от комисията му обяснили, че е е станала грешка. Когато младият избирател се вгледал първите цифри на ЕГН-то, открил че съвпадат с годината на раждане на баща му. Действително се оказало, че от СИК объркали неговото име с това на баща му. „Е как сте се объркали – Тихомир Тодоров Лефтеров и Тодор Петров Лефтеров – съвсем различни имена са! И те ми казват – ами сходни са имената, стават грешки, разказа възмутен Тихомир. По неговите разсъждения, ако не се бил обадил, не един, а два гласа щели след грешката да се окажат недействителни. Докато се разправл в секцията, Лефтеров чул, че друга жена протестирала, че е разписана вече в списъка, но за президентския вот. „Тогава те се обадиха в Районната избирателна комисия и коригираха протокола, написаха забележка. Ако не се бях обадил, нямаше нищо да се предприеме!”

 

Пред Господарите председателят на секция № 2 Любимка Владова побърза да изясни допуснатите нередности. „Разбрахме какъв е казуса, просто на предишната жена, която е гласувала, не е било вписано нищо срещу името й, а е вписано срещу другото име. Объркани са имената на другата дама, която е дошла да гласува за президент и се обадихме в РИК, за да се консултираме. Оттам ни казаха просто със стрелка да се впише в протокола и със забележка, че лицето е на следващата позиция, но госпожата си замина”. Владова потвърди и за грешката с подписите на младежа и неговия баща.

 

„При 800 гласоподаватели, при голяма опашка, човешко е да се греши. Който не работи, той не греши! Всичко е оправено вече. Никой не го е направил умишлено. Тук става въпрос за техническа грешка, а не за фалшифициране, се оправда Любимка Владова.

 

Остава отворен въпроса дали други такива „технически грешки” е имало в списъците в тази, а и в други секционни избирателни комисии в областта.

 

СКАНДАЛНА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ, ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ЛИЧНИ ДАННИ

 

ГОСПОДАРИТЕ ОТКРИХА ИЗБОРНИ НАРУШЕНИЯ ПРИ ВОТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

Скъпи приятели, можете да ни изпращате сигнали за всякакви нередности от изборния ден на нашата платформа Вие ги хващате, ние ги пускаме

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции