<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=40376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бик скочи на ...

Ето защо се увеличават таксите и комисионните на банките, според експерт (аудио)

03 Септември 2019
0 1274

Вчера стана ясно, че банките готвят масово повишаване на такси и комисионни през октомври. Няколко от тях дори вече са пуснали предупреждения на сайтовете си.

 

МАСОВО ПОВИШАВАНЕ НА БАНКОВИТЕ ТАКСИ СЕ ЗАДАВА ОТ ОКТОМВРИ

 

Защо се случва това?

 

Според финансовия анализатор Стефан Христов, банките се презастраховат, тъй като сме свидетели на доста промени през последните години като влизането в сила на нови регулации.

 

„Едната част от увеличението на таксите е свързана с банковите преводи в лева, като цяло банките се стараят да увеличат таксите, там където се изисква участието на служител на банката. Идеята е хората масово да започнат да използват онлайн и мобилно банкиране“, каза Христов пред БНР.

 

Друга причина за повишаването цената на банковите преводи е, че от декември влиза в сила нов регламент, който трябва да усредни плащанията в евро и плащанията в лева.

 

По думите на експерта, определени банки започват да работят като мобилни оператори от гледна точка на подвеждането на клиентите.

 

„Въпреки стремежа към орязване на разходите си и намаляване на физическите операции в офис, банките продължават да разширяват клоновата си структура, което е много странно“, коментира той.

 

Чуйте още от анализа на експерта в аудиото по-горе. 

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции