<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45945" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаят, уби...

Мъж извади бедстваща кобра от кладенец с голи ръце (видео и снимки)

16 Декември 2019
0 2052

Мъж намери змия, заседнала в кладенец и реши да ѝ се притече на помощ, пише сайтът The Dodo. За да постигне целта си той се спусна по стръмния бряг, придържайки се за въже. 

 

 

ЗМИЯ СИ ХАРЕСА ПОЛИЦЕЙСКА ПАТРУЛКА И СЕ НАСТАНИ В НЕЯ

 

 

""

 

 

УНИКАЛНА ГЛЕДКА: ЗМИЯ ПОГЛЪЩА ДРУГА ЗМИЯ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Операцията по спасяването е много рискована, като се има предвид, че отровата на тези змии е смъртоносна. С помощта на дървен прът и метална кука мъжът изтласква змията по-близо до брега и с бързо движение улавя края на опашката ѝ. Следва бързо и отмерено придърпване, като целта е хем да не я изпусне обратно, хем да я държи на разстояние от себе си, за да се предпази от смъртоносно ухапване. 

 

 

 

""

 

 

Кобрата се гърчи и мята в борбата да се освободи, а мъжът я стиска здраво в ръката си, докато с другата ловко се издърпва обратно по въжето към брега. Там го посрещат останалите спасители, които отвличат вниманието на влечугото, за да могат двамата да позират за снимка. 

 

 

""

 

 

Кобрата е силно отровна змия, която е характерна с това, че разперва вратните си прешлени във формата на ветрило, което често се възприема като знак за предстояща атака. Кобрите са разпространени в Южна Африка и Азия. Отровата им съдържа невротоксини, които засягат нервната система, а понякога парализират дишането на жертвите им. 

 

 

СМЕЛ МЪЖ УКРОТЯВА И ЦЕЛУВА ОТРОВНА ЗМИЯ (ВИДЕО)

 

 

 

 

Източник: The Dodo 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции