<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66273" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов отго...

Наско Сираков: Прехвърлям 35% от акциите на “Левски” на Тити Папазов, сами ще си платим дълговете (видео)

10 Юни 2020
0 3208

Наско Сираков прехвърли 35% от акцииите на ПФК “Левски” на баскетболния треньор Константин Папазов. Това стана ясно на първата му пресконференция като мажоритарен собственик на тима.

Васил Божков обяви големия победител за акциите на “Левски”

“В мен ще останат 51% от акциите на Левски. 35% ще дам на Тити Папазов. На него и семейството му вярвам повече отколкото на себе си”, заяви Сираков.

Наско Сираков: Прехвърлям 35% от акциите на &#8220;Левски&#8221; на  Тити Папазов, сами ще си платим дълговете (видео)

Дълговете в момента са близо 24 милиона лева, разкри голмайстор номер 1 в историята на клуба. Той уточни, че в клубната каса има около 100 000 лв.

Тимът е постигнал договорка със строителната фирма “Главболгарстрой” за задълженията, които са близо 4 милиона. Фирмата ще прекрати делото срещу “сините” и е поставила подписа си под договор, с който “Левски” се задължава да изплати дълга си след 5 години.

Наско Сираков каза още, че клубът има задължения от 7 милиона лева и към Националната лотария и “НОВЕ Холдинг”, но падежът е през 2023 година.

Наско Сираков: Прехвърлям 35% от акциите на &#8220;Левски&#8221; на  Тити Папазов, сами ще си платим дълговете (видео)

Ето ги и всички дългове на “Левски”:

Заеми и главници – 11 млн. лв.

“Главболгарстрой” – 3,8 млн. лв.

НАП по споразумение – 4,4 млн. лв.

НАП текущи – 714 хил. лв.

Трансфери – 606 хил. лв.

Комисиони – 130 хил. лв.

Договори на играчи – 270 хил. лв.

Екипировка – 130 хил. лв.

Текущи разходи – 50 хил. лв.

Данъци и такси – 963 хил. лв.

Общо – 23 948 000 лв.

Сираков заяви, че ръководството няма да моли премиера Бойко Борисов за изплащане на дълговете, а напротив – тимът сам ще изплати дължимите суми.

“Златният дъжд и финансовият оазис на “Герена” приключват”, категоричен е бившият футболист.

“Не се връщам, за да обещавам титли и купи. Първо трябва да сме коректни и да се опитаме не да харчим повече, отколкото изкарваме, а с това, което изкарваме, да погасяваме част от тези задължения. Ще намалим бюджета наполовина, а може и повече. Скъпоплатени чужденци, резерви и оставени извън групата са прекалено голям лукс за който и да е голям отбор, а при нас може да се окаже и смъртоностно”, каза още Сираков.

Бившият нападател няколко пъти заяви, че се водят преговори за намаляване на задълженията. Освен това той смята сам да изпълнява задълженията на спортния директор Ивайло Петков и затова сподели пред журналистите, че се разделя с него.

Новият собственик увери още, че фенските организации ще имат място в Надзорния съвет на клуба.

Наско Сираков смята да проведе разговор и с треньора Петър Хубчев относно представянето на тима и бъдещето му. А относно изпълнителния директор Павел Колев, той допълни: “Досега не ми е минавало през главата да търся друг човек за този пост”.

Видео: бТВ

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции