<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46504" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В линейка дън...

Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие

10 Януари 2020
0 1623

Оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов официално е депозирана в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, предаде бТВ.

 

От Министерски съвет съобщиха, че премиерът вече е приел подадената оставка.

 

 

Припомняме, че вчера Димов беше задържан за 24 ч. след спецакция за водната криза в Перник и вноса на боклук от Западна Европа у нас. В края на миналата година Районната прокуратура в Перник постанови, че Нено Димов и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова носят вина за кризата с водата в Перник.

 

 

ИНСИНЕРАТОРЪТ ЗА ОТПАДЪЦИ – МРЪСНАТА ТАЙНА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА (ВИДЕО)

 

 

Водата в Перник и боклука от Италия обаче не са единствените точки на напрежение по време на мандата на министър Димов. Той прояви нехайство относно замърсяването на въздуха в София. През 2018 година министърът не реагира на сигнал на "Господари на ефира" относно черния дим, който излизаше от инсинератора за медицински отпадъци в Медицинска академия.  Наш екип засне тогава отровните черни кълба от комините, но въпреки очевидното замърсяване РИОСВ така и не установи нередности. Още по-абсурдно е, че проверка на обекта беше извършена от служители на същия този инсинератор.

 

 

ЗАЩО Г-Н НЕНО ДИМОВ НЕХАЕ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ СЪС СЕРЕН ДИОКСИД И ХЛОРОВОДОРОД

 

 

Министър Нено Димов избягваше по всякакъв начин да отговори на нашите въпроси. Как Димов бяга от проблема с черния дим в центъра на София можете да си припомните във видеото горе. Почти две години по-късно адекватна реакция на институциите относно отровния въздух в столицата липсва, а столичани като че ли свикнаха почти всеки ден да дишат опасен въздух с в пъти завишени нива на прахови частици.

 

 

НЕНО ДИМОВ ИСКА ОТ СЪРБИЯ ДАННИ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ

 

 

Остана отворен и въпросът относно замърсяването на река Драговищица от мини в Сърбия . Реката е приток на Струма. Тогава министър Нено Димов се ангажира да поиска информация от сръбските власти относно замърсяването, но до решение на казуса с отровната вода, която заплашва хората и природата в района на Кюстендил, така и не се стигна.

 

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции