<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев о...

Ново TikTok предизвикателство за “чупене на череп” заплашва живота на децата (видео)

20 Февруари 2020
0 472

Шокиращо ново интернет предизвикателство за “чупене на черепи” се превърща в опасна мода в TikTok, която застрашава живота и здrавето на децата. Предизвикателството може да доведе до сериозни наранявания и дори до смърт. 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=qtKYzoaFpt0

 

 

 

Новата брутална мода на насилие тръгна от Испания. Двама ученици се снимаха как скачат във въздуха, карат трето дете също да скочи и умишлено го ритат през краката, така че да падне на земята. Подобно скандално насилие видяхме преди месец в Гимнaзиятa пo aрхитeктурa, cтрoитeлcтвo и гeoдeзия в Пловдив. Тогава при същото предизвикателство момче остана със счупена ръка. Негов съученик засне видео на aгресията с телефон и го качи в социалната мрежа. Припомнете си случая във видеото горе.

 

 

Едно такова падане може да причини различни наранявания на главата, шията или ръцете.  Две деца вече са били приети в болница, след като станали жертва на това предизвикателство в САЩ. Пострадали има в Индия, Колумбия и дори Обединените арабски емирства.  

 

 

 

 

Д-р Нейтън Ричардс, специалист по вътрешна медицина и педиатрия в Медицински център на Университета на Охайо коментира пред Daily Mail, че новото забавление в интернет може да бъде дори фатално за децата. “Такова падане може да причини синини, счупвания, сътресение на мозъка, загуба на съзнание, кръвозагуба, парализа и дори смърт”, категоричен е лекарят. 

 

 

Ново TikTok предизвикателство за &#8220;чупене на череп&#8221; заплашва живота на децата (видео)

 

 

Говорител на TikTok коментира, че “безопасността на потребителите на платформата е основен приоритет“. Той допълни, че видеоклиповете с предизвикателството за чупене на черепи ще бъдат заменени с такива за “спасяване на черепи”, където децата просто скачат без да извършват опасния удар. Въпреки това обаче подобни видеа стават хит в мрежата и са споделяни от хиляди младежи, а модата на такива опасни предизвикателства, каквито са и селфитата от високи сгради или “чупенето на черепи”, трудно може да бъде спряна. 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Видео: БНТ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции