<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=69009" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директорът н...

Нощните заведения отново отварят, груповите събития са разрешени (видео)

12 Юли 2020
0 8118

Отпадат ограниченията за работа на нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, стана ясно на извънреден брифинг пред Министерството на здравеопазването.

“Разрешава се функционирането на нощни заведения при заетост на местата на открито и закрито не повече от 1 човек на квадратен метър”, каза заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева.

211 са новите заразени с коронавирус, няма починали за деня

“Това ще се случва при спазване на всички мерки за дезинфекция и дистанция. Разрешават се и групови събития тип сватби, семейни сбирки, като те трябва да се провеждат при спазване на утвърдените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Неспазващите правилата заведения ще бъдат затваряни”, каза още тя.

Новата заповед влиза в сила от утре, 13 юли.

Нощните заведения отново отварят, груповите събития са разрешени (видео)

„Заведенията са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не смятаме, че сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Алибегов добави, че щом толкова хора могат да се събират на протести без дистанция и без маски, то и нощните заведения могат да отворят при спазване на мерките на здравното министерство.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции