<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68596" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 5 футболисти ...

Бойко Борисов: Най-лесно е да затворим всичко, но не е правилно (видео)

08 Юли 2020
0 5660

“Най-лесно е да затворим държавата, трудното е да се научим да живеем и да работим с вируса сред нас. Не е правилно да се налагат рестриктивни мерки със заповеди, при положение, че световната икономика не се възстановява.” Това заяви в началото на тазседмичното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

“В България считаме, че като развита демокрация хората, които са добре информирани, могат сами да вземат решения, свързани с безопасността им”, посочи той.

Нов рекорд: 188 са новите заразени с коронавирус у нас, още 4 души са починали

Коментарът на Борисов идва, след като вчера и здравният министър Кирил Ананиев, и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев се обявиха за конкретни рестрикции при нов бум на заболяването у нас.

При над 200 случая на ден ще върнем част от по-строгите мерки, обяви здравният министър

Премиерът каза обаче, че не иска нови ограничителни мерки. Според него липсата на дисциплина е проблем на хората, а не на властите.

“Ние като демократи сме дали този избор на хората. Излиза, че ако има заповед и диктат – ще изпълняваме, а като знаем всичко това, без заповед – няма да го изпълним. Защо е нужна заповедта? За да се каже, че някой ги затваря и иска да им запуши устата”, изтъкна той.

И добави: “В тази ситуация всяка нация сама за себе си трябва да бъде много мобилизирана и политическата класа трябва да дава този тон. Тежките времена предстоят – забравиха, че само преди месец си говорехме за цели сектори в стопанския живот, които фалират“.

Според министър-председателя финансовата и социалната системи няма да издържат, ако мерки като „60/40“ и „80/20“ се наложи месеци наред да поддържат сектори, които не могат да работят.

Видео: bTV

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции