<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36363" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брюксел прие ...

Осъдиха софиянец да плати 2100 лева на Столична община заради дело срещу инсинератора за отпадъци (видео)

04 Април 2019
0 8562

Николай Петков е осъден да плати 2100 лв на Столична община, защото заведе дело срещу строежа на инсталация за горене на отпадъци на метри от дома му, алармира фейсбук страницата "За Земята". 

 

Той е жител на квартал "ТЕЦ-София", на територията на който се планира да бъде изграден новия инсинератор за боклука на София с европейско финансиране. Заедно с негови съкварталци през 2016-та година е завел дело срещу намеренията на общината да разположи инсинератора в непосредствена близост до жилищата им. Хората смятат, че проектът е опасен не само за квартала, а за целия град. 

 

Впоследствие останалите се отказват от исковете си и Николай Петков остава сам в делото. В началото на месец март Върховният административен съд е решил окончателно, че планът за инсталацията е в интерес на живущите в квартала, а ископодателят е осъден да заплати разноските по делото. Сега той се обръща с молба към софиянци да го подкрепят в битката и да му помогнат да събере сумата. 

 

От "За земята" са организирали събитие, в подкрепа на Николай Петков. 

 

""

 

 

Припомняме ви, че миналата година "Господари на ефира" подадоха сигнал за съмнителен черен дим, излизащ от комина на инсинератора в Медицинска академия в центъра на София, а от екоминистерството неглижираха проблема с месеци. 

 

ЗАЩО Г-Н НЕНО ДИМОВ НЕХАЕ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ СЪС СЕРЕН ДИОКСИД И ХЛОРОВОДОРОД

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции