<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=69072" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП реши да п...

Очевидец на зверския побой зад колоните посочи пострадалите и описа травмите, нанесени им от полицаите

13 Юли 2020
0 5082

В профила си във „Фейсбук“ потребител с име Антон Николов споделя, че е станал очевидец на бруталния побой на полицаи над протестиращи и разкри имената на останалите участници в инцидента. Според думите му самият той е бил задържан и е лежал зад колоните на ЦУМ.

Полицаи брутално бият протестиращи в София, скрити зад колоните на Министерски съвет (видео и снимки)

Той описва и щетите, които униформените са нанесли на поне пет човека. Кадри от съответните събития станаха публично достояние, като бързо се разпространиха в интернет. Николов каза, че са истина и добави още подробности. Можете да си припомните случката от видеото горе.

Очевидец на зверския побой зад колоните посочи пострадалите и описа травмите, нанесени им от полицаите

Според Николов един от задържаните е бил с пукната скула и разрязана подмишница „до такава степен, че имаше нужда от многобройни шевове“. Неговото име е Тони Костадинов.

„Най-вероятно е влачен през счупени стъкла. Беше поставен извън редицата на задържани и беше накаран да се намести сам, лазейки по лице с белезници на ръце зад гърба“, пише Антон Николов.

Случаят на 21-годишният студент по право Евгени Марчев стана известен през последните няколко дни, тъй като той беше приет в „Пирогов“ с комоцио. Николов също твърди, че младежът е бил в безсъзнание.

Чуйте разказа на нападнат от полицаи протестиращ (РЕПОРТАЖ)

„Впоследствие, когато се събуди, се оплакваше от ужасни болки в гърдите и цяла нощ не можеше да диша или да лежи. Беше откаран в „Пирогов“ 10-11 часа след нанесения му побой“, разказа Николов.

Първоначалните данни бяха, че Марчев е бил откаран в лечебното заведение шест часа след побоя. В неделя на обяд той е напуснал болницата въпреки указанията на лекарите, тъй като разбрал, че го търси цивилен полицай.

Появиха се нови кадри от побоя на студента Евгений Марчев от полицаи (видео)

Друг от задържаните край колоните на ЦУМ според поста е бил Жоро Георгиев. „Бит по цялото тяло и напръскан с лютив спрей в лицето, след като беше неутрализиран (сложени белезници и лежейки по очи)“, коментира Антон Николов.

По думите на очевидеца сред жертвите на полицейския побой е имало и момиче – Цветелина Цветкова. Според него тя е била дърпана „по адски груб начин“, хвърлена на земята с белезници и ръце зад гърба. Посрещнала цимента „по глава“ и получила рана на челото, а носът ѝ бил разбит.

Майката на едно от пребитите от полицаи момчета: Лежи в “Пирогов” окован с белезници (видео)

„Нанесени са ѝ няколко удара в тила, вследствие на което имаше хематом зад лявото ухо. Беше снимана с личния телефон на един от служителите на “реда”, тъй като беше облечена спортно (спортно бюстие и клин)“, казва Антон Николов.

Последният човек, за когото Антон Николов съобщава, че е бил жертва на полицейско насилие, е на име Кристиан. „Беше в такова състояние, че едвам ходеше. Беше хвърлен като чувал върху мен при ареста му“, споделя очевидецът.

„Нито един от нас не се е съпротивлявал при арест и не е посягал на униформен! Пребиват гражданите, които им плащат заплатите с техните данъци, след което се опитват да им лепнат обвинения“, добавя още той.

Николов допълва също така, че той е в най-добро състояние от всички, свързани с инцидента. Не спомена какви щети са му нанесени, защото не иска „да отклони вниманието“ от най-тежките случаи.

Той споделя и петицията, в която се събират подписи за уволнение и съд за полицаите, които са участвали в побоя над студента Евгени Марчев. До момента са се подписали към 13 000 души.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции