<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22346" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъчат пони в ...

Рокерите на Путин, посрещнати с освирквания в Прага, идват и в София

20 Юни 2016
0 6269

Руският рокерски клуб "Нощни вълци", известен с участието в техни събирания на президента Владимир Путин и с щедро финансиране от Кремъл, изпраща своя група в България. Това става в рамките на Мотомарш "Славяски свят 2016", който потегля на 23 юни в няколко лъча от 5 места, минаващи през 12 държави, и ще приключи в словашкия град Нитра. Една от тези колони ще премине през България, съобщава "Дневник".

 

Според организаторите проектът им цели укрепване на диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език.

 

5-ГОДИШЕН КАСКАДЬОР С МОТОР И АТВ

 

Във всяка от държавите ще бъде засадено "славянското дърво" липа като символ на единството на славянските народи – "стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората".

 

Но на пресконференция в Москва представители на "Нощните вълци" разказаха и за други мотиви. Според Андрей Бобровский, ръководител на проекта "Нощни вълци. Пътища на Победата", основната мисия на мотопохода е, че в днешна Европа е в ход акция за разединение на народите – и сред славянските това е особяно ярко изразено – и затова трябва да помним общото си минало и да пазим славянския свят, да не позволяваме на Запада и на разни политици да нарушат "народната дипломация".

 

Припомняме, че същите рокери в началото на месец май бяха посрещнати със средни пръсти и освирквания в Прага.

 

 

МЪЖ ПРОБВА МОТОР В КУХНЯТА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции