<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спукан водоп...

Скандал на наградите “Сезар”: Полански бе отличен, актриси напуснаха демонстративно (видео)

29 Февруари 2020
0 324

Скандал избухна на френските филмови награди “Сезар”, след като полският режисьор Роман Полански бе отличен, съобщава DailyMail. Актриси напуснаха демонстративно церемонията, защото срещу Полански има обвинения за изнасилване. Полански спечели в категорията “Най-добър режисьор” за филма си “Офицер и шпионин”.

 

Веднага след обявяването на името му актрисата Адел Хенел излезе от залата демонстративно. Тя наскоро отправи обвинения в изнасилване срещу друг режисьор. Тя заяви, че наградата на Полански е срам.

 

Роман Полански ще играе ключова роля в новия филм на Тарантино

 

“Да отличиш Полански означава да се изплюеш в лицата на жертвите му. Означава, че да изнасилваш не е чак толкова лошо нещо”, заяви тя.
 

 

Самият Полански не присъства на церемонията. Присъдената му награда не бе връчена на никого. Няколко дни по-рано режисьорът, който живее в Париж, излезе със специално изявление за предстоящата церемония.

 

Харви Уайнстийн е осъден за изнасилване

 

Той обяви, че награждаването ще се превърне в публичен линч. И че няма да присъства в опит да предпази колегите си, както и собственото си семейство.

 

Полански бе обвинен в изнасилване от френска актриса в края на миналата година. Тя твърди, че престъплението е извършено през 1975 г., когато тя е била 18-годишна във вилата му в Швейцария. Полански отрича.
 

Видео показва флирт на Харви Уайнстийн с негова обвинителка

 

Това не е единственото обвинение срещу световноизвестния режисьор. През 1977 г. година той е обвинен в посегателство срещу 13-годишно момиче в САЩ. Полански напуска страната и оттогава не е стъпвал в Америка.

 

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции