<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24254" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Скрита камера разкри тормоз над деца в ясла

01 Декември 2016
0 24687

Безумията в детските градини и яслите продължават.  В общественото пространство се появи нов случай на насилие над деца, става ясно в репортаж на бТВ. 

 

В конкретния случай става дума за детенце от Варна, чиято майка му се е усъмнила, че нещо не е наред, когато то започнало да се бие по главата, когато се прибрали у дома. Родителите се принудили да пратят детето на ясла със записващо устройство. От записа става ясно, че освен крясъци и обиди, защото не спи, детенцето получава и пляскане по устата. "Млъквай, лайнар такъв, ау, отвратително дете", се чува от записа на медицинската сестра.

 

И други родители споделили, че има лошо отношения и били подали жалби, но на тях не е реагирано. Тогава решили да разберат точно какво става, внасяйки записващото устройство. Устройството е елементарно, струва 20 лв., може всеки да си купи по интернет, обясни бащата на момиченцето. Сложили го в играчката, която детето гушкало всеки ден. Освен вербално насилие, се чува и физическа разправа с детето от страна на сестрата, убедена е майката. 

 

ЗАПИС ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА РАЗКРИВА, ЧЕ ЛЕЛИЧКИ ОБИЖДАТ ДЕЦА С "ТУЛУП" И "МЪРЛЬО" (ВИДЕО)

 

Директорката е предала записа на общината, въпросната сестра още на другия ден е отстранена от работа. Сестрата Тинка Стоянова обяснила, че има по-груб изказ към децата и вероятно е била разбрана погрешно. Това казала тя на директорката на яслата, както и на общината, отричайки да изрича обидите към детето. Общинските сестри в детските градини се назначават от общината, не от директорите. В случая Стоянова е уволнена незабавно от община Варна. 

 

Родители казват, че децата им се връщали нахапани, със синини и се напикавали нощем. Преди това не сме имали оплаквания, каза директорката Драгомира Македонска. Детето обаче повече няма да посещава тази градина, категорична е майката. Тя е само на 2 г. и не мога да й обясня, че сестрата вече не работи там. Само като чуе градина, и започва да плаче, отношението й е изцяло негативно, каза жената. 
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции