<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=67292" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Асен Ба...

Сръбски медии обвиниха Григор Димитров, че се е чувствал видимо зле, но е отказал да се тества (снимки)

23 Юни 2020
0 9492

Новак Джокович и Григор Димитров предизвикаха скандал в медиите в Сърбия, след като стана ясно, че Гришо е участвал в благотворителен турнир в Хърватия с коронавирус.

Вълна от възмущение срещу Джокович след положителния тест на Григор Димитров (снимки)

Григор е играл в мача при загубата си от Чорич с 1:4, 1:4 в събота, въпреки че е бил наясно, че състоянието му може да е опасно за присъстващите. Преди това Гришо два пъти е отказал да се тества за Covid-19. От изданието определят българина като “най-опасния случай”, тъй като в Белград той пристигна от САЩ и не беше тестван за вируса”, съобщава сайтът B92.

Сръбски медии обвиниха Григор Димитров, че се е чувствал видимо зле, но е отказал да се тества (снимки)

Българският тенисист взе участие в “Адриа Тур” – демонстративна надпревара, организирана от световния номер 1 в страните от бивша Югославия – Новак Джокович. Той изигра 3 мача в Белград, а в Задар се отказа след първия. След това обяви, че е дал положителна проба за коронавирус. Надпреварата в Хърватия беше прекратена половин час преди финала, а след тестване се оказа, че заразени са още треньорът на Григор Димитров – Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, фитнес треньорът на Джокович – Марко Паничи, както и последният съперник на българина Борна Чорич.

След слабия мач срещу Чорич, Димитров реши да се оттегли от турнира и да се прибере у дома си в Монте Карло, където стана ясно, че е заразен с Covid-19.

Сръбски медии обвиниха Григор Димитров, че се е чувствал видимо зле, но е отказал да се тества (снимки)

След първия ден на белградския турнир, Димитров не се появи пред медиите, а отиде направо в хотела. В сръбската столица той не показа симптоми на заразата, като след това се прибра в родния си град Хасково. Там българинът проведе открита тренировка, срещна се с близките си и кмета, а след това се снима с деца.

Масово тестване в Хасково след новината, че Гришо е с коронавирус

Според B92, при пристигането си в Хърватия, Григор се е чувствал отпаднал. Той е обяснил това с умората, като е отказал да бъде тестван за Covid-19. Подобна е ситуацията и при Горан Иванишевич, който обаче се подложил на тест и резултатът му се оказал отрицателен.

Григор Димитров е заразен с коронавирус (снимка)

Половин час преди финала в Задар, българският тенисист публикува снимка в социалните мрежи, като посъветва всички, които са били в контакт с него, да се тестват. Това отложи последния мач в Хърватия, а Димитров се превърна в първия случай на заразен с коронавирус в Монако от 3 седмици насам.

Източник: B92

Снимки: Reuters

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции