<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66101" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 64 лв. сметка з...

Строежът на „Алепу“ е продължил въпреки забраната, според бивш служител на РДНСК-Бургас (видео)

08 Юни 2020
0 2425

Строежът в местността „Алепу“ край Созопол е продължавал въпреки забраната на държавния строителен контрол, предаде бТВ.

Това се е случвало, въпреки че през февруари миналата година ДНСК разпореди работата по обекта да бъде преустановена. В същото време кадри на германска телевизия доказват, че след забраната на строителния контрол на строежа е изникнало още едно ниво.

Строежът на „Алепу“ е продължил въпреки забраната, според бивш служител на РДНСК-Бургас (видео)

Кадрите са от филма „Новата Майорка“ на германската телевизия „Ве Де Ар“. Продукцията е излъчена през август миналата година. Покрай забавленията на германските туристи в Слънчев бряг, журналистите заснемат и строежа на „Шофьорския плаж“.

Проверката на плаж “Алепу” отрече очевидното: Четириетажната бетонна сграда не е сграда (видео и снимки)

Председателят на синдикална организация в ДНСК и бивш служител на РДНСК-Бургас инж. Любомир Йорданов заяви, че строежът има Акт 16 и обектът е въведен в експлоатация. По думите му, документът е достъпен в Публичния регистър на ДНСК, с дата 13.02.2020 г, а ДНСК се правят, че не знаят и извършват мними проверки.

Строежът на „Алепу“ е продължил въпреки забраната, според бивш служител на РДНСК-Бургас (видео)

Той допълва, че в заблуждение е въведен и премиерът Бойко Борисов, който заплаши, че ако бъдат открити нарушения, обектът няма да бъде въведен в експлоатация, но той вече е въведен.

Йорданов посочи, че всяка забрана ще падне в съда, тъй като по документи всичко е изрядно.

Бившият служител на РДНСК-Бургас заяви, че въпросният документ се издава от комисия, ръководена от шефа на ДНСК арх. Иван Несторов.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции