<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32058" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В столична ги...

Съдебният изпълнител Йотов запорирал сметки заради вече платен дълг

02 Октомври 2018
0 10003

Скъпи приятели, продължаваме със случая на частния съдебен изпълнител Валери Йотов, който източи неправомерно сметките на човек с 90% инвалидност. След като Камарата на частните съдебни изпълнители го наказа, с нас се свързаха още пострадали от г-н Йотов.

 

 

Адвокат Мария Колева, срещу чийто клиент Йотов е образувал изпълнителни дела за дълг от 600 лв., разказа, че съдебният изпълнител е извършил множество нарушения. Тя обясни, че постоянният адрес на клиента и е във Видин, а на хората, на които е дължал пари – в Козлодуй. При това положение изпълнителните дела би трябвало да са в един от двата града, а не във Враца, където ги е образувал Йотов.  

 

По-големият проблем обаче е, че дългът е бил изплатен още преди съдебният изпълнител да започне да го събира чрез запори. Въпреки това банковите сметки са били блокирани.

 

„Г-н Йотов е запорирал в две банки сметките на моя клиент, делото е за 600 лв. Тези 600 лв., съдия-изпълнителят е удържал 1200 лв., по 600 лв. от двете банки. Дори искам да ви кажа, че по двете изпълнителни дела той не дължи тези 600 лв., защото вече ги е изплатил.Представяме документи, с които доказваме, че сумата е изплатена преди ние да получим съобщенията от банката за запорираните сметки. Въпреки това г-н Йотов си продължава”, обясни адвокат Колева.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции