<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=20421" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ученичка спаси живота на шофьор от градския транспорт

18 Януари 2016
0 6728

15-годишната Мария Стоилова спаси живота на шофьор от градския транспорт в Стара Загора, съобщава Дарик. Тя се качила със свои приятели на тролейбус №2, отивайки на тренировка.

 

По време на движение на шофьора му прилошало и тролеят застанал перпендикулярно на пътя. Кондукторката започнала да вика за помощ, а голяма част от пътниците изпаднали в паника.
Мария, която се намирала в задната част на тролея, се притекла на помощ на шофьора. Тя видяла, че той е паднал на волана. Повдигнала му главата, при което установила, че човекът е в безсъзнание. Ударила му два шамара, но мъжът не реагирал.

 

Ученичката забелязала, че шофьорът си е глътнал езика. Успяла е да му отвори устата и да извади езика преди да пристигне линейка.
Днес директорът на Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора, в което учи деветокласничката Мария, й връчи благодарствен адрес с пожелание да бъде все така смела и отговорна.

 

На церемонията присъства и шофьорът на тролейбуса, който обсипа Мария с прегръдки и благодарности. "Жив съм благодарение на нея", не спираше да повтаря щастливият мъж, цитиран от Дарик.

 

Вижте още:

 

БЯЛА ЛЯСТОВИЦА ЗА ЧОВЕК СПАСИЛ ДРУГ ЧОВЕК 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции