<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56406" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лебед се вряз...

Учен създаде “секс кукла” на костенурка, за да съблазнява мъжките от застрашен вид (видео и снимки)

11 Февруари 2020
0 1186

Грегъри Булте, професор по биология в Университета Карлтън в Отава, който изучава размножаването при водните костенурки, е използвал 3D принтер, за да създаде женски “секс кукли”, с които да съблазнява мъжките от вида, пише Daily Mail.

 

 

КОСТЕНУРКА-ПОЛОВ АТЛЕТ СПАСИ ВИДА СИ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ

 

 

Проведеният експеримент е насочен към определени водни костенурки, чийто вид се счита за застрашен от изчезване, и освен това е характерен с голяма разлика в размерите между мъжките и женските екземпляри.

 

 

Характерно за женските е, че достигат тегло до около 3 килограма, а мъжките са значително по-малки като дори не стигат килограм.

 

 

Учен създаде &#8220;секс кукла&#8221; на костенурка, за да съблазнява мъжките от застрашен вид (видео и снимки)

 

 

Биологът дълго размишлявал над това как разликата в размерите и теглото оказва влияние при чифтосването на вида.

 

 

Булте и неговият екип от учени използвали 3D принтер, за да създадат две изкуствени женски “секс кукли” и така да разберат повече за предпочитанията на мъжките по време на разможителния период.

 

 

Учен създаде &#8220;секс кукла&#8221; на костенурка, за да съблазнява мъжките от застрашен вид (видео и снимки)

 

 

Едната изкуствена женска била с малко по-малки размери от обичайното, а другата била с възможно най-големите такива.

 

 

Екипът изчакал до настъпването на есента, за да проведе изследването си. Тогава костенурките са склонни да се събират на големи групи край езера или реки.

 

 

МЪЖ И ЖЕНА СПАСИХА ОГРОМНА КОСТЕНУРКА, ЗАКЛЕЩЕНА В СКАЛИТЕ (ВИДЕО)

 

 

Тези животни изпитват силно желание за размножаване веднъж в началото на зимата, а после отново в края.

 

 

Учените поставили двете  “секс кукли”  близо до воден басейн, като ги прикрепили с обща скоба, заедно с подводна камера, която да записва случващото се.

 

 

В продължение на девет дни те слагали куклите във водата всяка сутрин, след което ги изваждали отново вечер, заедно с новия запис.

 

 

В края на изследването станало ясно, че мъжките предпочитат по-голямата по размери женска “секс кукла”, която “посещавали” близо два пъти повече от другата. Освен това тя била обект на пет пъти повече опити за чифтосване.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции