<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Своенравен м...

Бабуин отвлича лъвче и го носи в ръце, подобно на сцената от “Цар Лъв” (снимки)

05 Февруари 2020
0 3762

Фотограф стана свидетел на случка, която сякаш излиза от “Цар Лъв”, след като когато бабуин разнасял малко лъвче пред очите му. Реалната ситуация обаче е далеч от емоционалния филмов момент, който помним.

 

Ръководителят на сафари Кърт Шулц снимал лъвове в националния парк Крюгер в Южна Африка в събота, когато забелязал мъжки бабуин да се качва с малко лъвче в ръце на дърво.

 

 

Бабуин отвлича лъвче и го носи в ръце, подобно на сцената от &#8220;Цар Лъв&#8221; (снимки)

 

 

Шулц неведнъж е виждал малките да стават жертва на групи бабуини и се опасявал, че тази ситуация няма да бъде по-различна, тъй като многобройните маймуни се събрали под дървото, за да наблюдават случката.

 

Хората на сафарито нервно гледали как бабуинът скача от клон на клон държейки лъвчето, преди да се спре. Разигралата се сцена напомня на момента, в който Рафики държи Симба в “Цар Лъв”, като в един момент Шулц дори видял бабуина да почиства малкото лъвче по грижовен начин.

 

 

Бабуин отвлича лъвче и го носи в ръце, подобно на сцената от &#8220;Цар Лъв&#8221; (снимки)

 

 

“В един момент бабуинът се държеше с лъвчето, сякаш е бебе бабуин… грижите, които полагаше бяха същите, които майките полагат за бебетата маймуни.

 

През 20-те години, в които ръководя сафарита в Южна и Източна Африка, станах свидетел на бабуини, които злобно убиват бебета леопарди и съм чувал как убиват и лъвчета, но никога не съм виждал бабуин да се грижи и отнася така, както с това лъвче.  Това определено ще остане като едно от най-интересните неща, които съм виждал”, каза той.

 

Фотографът уловил изненадващия момент на камерата си и макар снимките и видеото да изобразяват мирни отношения между двете животни, Шулц признава че ситуацията вероятно не е приключила добре за лъвчето.

 

В крайна сметка Шулц трябвало да продължи, за да позволи на другите туристи да видят сцената и по-късно разбрал, че приматите са отвели малчугана със себе си.

 

За съжаление съдбата му остава неизвестна, но Шулц твърди, че няма почти никакъв шанс лъвчето да е оцеляло.

 

 

Бабуин отвлича лъвче и го носи в ръце, подобно на сцената от &#8220;Цар Лъв&#8221; (снимки)

 

 

“Групата от бабуини беше голяма и няма как майката да е успяла да освободи детето си. Природата е жестока в повечето моменти и оцеляването на младите хищници не е лесно. Разбираемо е то да не оцелее, тъй като ще представлява заплаха за бабуините, когато остарее”, обясни той.

 

Можем само да се надяваме, че бабуинът и лъвчето са се сприятелили точно както Рафики и Симба, но реалността е, че за съжаление изглежда, че подобна връзка би съществувала само във филмите на Дисни.

 

 

Източник: Unilad

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции