<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45832" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Художник вдъ...

Фотограф 10 години снима красотата на морските вълни (видео и снимки)

11 Декември 2019
0 4115

Австралийският фотограф Рей Колинс превърна любовта си към морето в кариера със зашеметяващата си фотография на вълни. 10 години от живота си той е посветил на морето и не спира да гледа през обектива към хипнотизиращите форми и цветове на вълните, пише Му Мodern Мet.

 

 

""

 

 

Поредицата му "Seascapes" му носи световна слава. Колинс купува първата си камера през 2007 г. и напуска работа във въгледобивна мина, за да се отдаде на страстта си към морето. Той започва да сътрудничи на "National Geographic", "Vogue", "Patagonia", "Apple" и "Nikon".

 

 

""

 

 

Неговата фотография показва уникалната сила на водата, която се превръща в метафора на живота, ту бурен и неспокоен, ту нежен и меланхоличен. Колинс непрекъснато пътува по света, за да запечата в кадър красотата на вълните. Той издава и албум „Вода и светлина“ с фотографии от Исландия до Таити. Наскоро творецът представи и документалния си филм „Рибни хора“, който се излъчва в Netflix.

 

 

""

 

 

"Морето е всичко, което някога съм познавал. Винаги сме живели близо до брега и от дете най-важното за мен са били плажовете, скалите и заливите. Океанът беше единствената константа в живота ми. Във всеки етап от живота, по всяко време, по време на всяка емоция, той бе там за мен", споделя фотографът.

 

 

""

 

 

"Колкото повече се развивах в работата си като фотограф, толкова повече се концентрирах върху това колко нежна и красива може да бъде водата. Формата, която придобива, текстурите и усещането, което носи. Вълните са енергия, която се случва веднъж и никога не се повтаря. Няма две еднакви вълни. Всяка снимка и един конкретен миг от живота на вълната, която в следващата секунда се променя и вече е друга", коментира още Колинс.

 

 

Източник: Му Мodern Мet

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции