<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=29978" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИЗДИРВАЙКИ В...

Шефът на горското в Сливен си изпуска нервите пред камерата ни

07 Май 2018
0 98898

Скъпи приятели, в поредица от репортажи ви разказахме за скандалното харчене на държавни средства в Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

 

Става въпрос за горски автомобилен път, за който са похарчени 1 600 000 лв. държавни средства. Няколко месеца след пускането му в експлоатация обаче изглежда потресаващо.

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

Репортерът ни Димитър Върбанов се срещна с директора на Държавното горско предприятие инж. Пейчо Върбанов и инж. Стоян Желев, началник отдел "Отдаване на дейности и капитално строителство" в ЮИДП-Сливен, за да ги попита защо пътят изглежда по този начин и как така се строи без нужните документи.

 

ПРИТЕСНЕНИЯТ ДИРЕКТОР И ЕКСПЕРТЪТ СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА ПО СЛУЧАЯ С ГОРСКИЯ ПЪТ ЗА 1 600 000

 

След като не получихме логично обяснение за съмнителното разпределение на държавни пари, сигнализирахме икономическата полиция в Сливен.

 

Докато чакахме органите на реда да дойдат, за да приемат сигнала и да започнат разследването си, шефът на горското в Сливен си изпусна нервите.

 

"Аз още не съм престъпник, защо викате тези полицаи? Да ме арестуват ли?", каза инж. Пейчо Върбанов.

 

Вместо обаче икономическа полиция да приеме веднага сигнала ни и да обърне внимание на папката с доказателствата по случая, получи нареждане от прокурор Пламен Стефанов да не изземват нищо.

 

Ние открихме доста любопитен факт. Съпругата на окръжния прокурор Пламен Стефанов е назначена в същото предприятие като началник отдел и то лично от инж. Върбанов.

 

Заради всички тези скандални взаимовръзки подадохме сигнал лично до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде сменена прокуратурата, която ще разследва случая. Уведомихме и Министерството на земеделието, храните и горите и очакваме бързи отговори.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции