<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68576" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов рекорд: 188...

Бразилският президент Жаир Болсонаро е заразен с коронавирус

08 Юли 2020
0 2355

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е тестван положително за коронавирус, предаде ВВС. Държавният глава направи четвъртия си подред тест след проява на обичайните за инфекцията симптоми, включително и висока температура.

Болсонаро многократно омаловажаваше пандемията, която върлува из света. Той наричаше Covid-19 „просто малък грип“, а веднъж дори заяви, че ако се разболее от него, няма да усети нищо.

Бразилският президент заяви, че няма да почувства нищо, ако се зарази с коронавирус

Президентът направи официално съобщение в телевизионно интервю във вторник вечер, като каза, че температурата му е спаднала и че се чувства “много добре”. Той сподели, че е започнал да изпитва неразположение в неделя, като е имал висока температура, кашлица и не се е чувствал добре.

This image has an empty alt attribute; its file name is 27420666-8237243-image-a-37_1587394223774-1.jpg

В понеделник се е почувствал по-зле, което го е подтикнало да си направи тест за коронавирус.

Държавният глава е в групата с по-висок риск заради възрастта си, 65 години. Той каза, че приема хидроксихлорохин (явно по примера на американския си колега Доналд Тръмп) и антибиотика азитромицин. Нито един от тези медикаменти не е официално доказан като ефективен срещу вируса.

Президентът на Бразилия не иска социална дистанция, а работещи хора

Предстои да се проследят контактните хора на Жаир Болсонаро.

Предишните му три теста за Covid-19 бяха отрицателни.

В момента Бразилия е на второ място по брой на заразени и починали от коронавирус в света след САЩ.

А във видеото по-горе можете да видите как президентът на страната захвърля маската си за лице, след като съобщава пред медиите, че е заразен.

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции