<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=41818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Талантливата...

Бойко Борисов обвини Румен Радев, че агитира за БСП и ДПС (видео и снимки)

27 Октомври 2019
0 4127

Премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че говори неистини и че използва предизборна агитация, пише Dir.bg.

 

"Когато променяхме законите, във ВСС бяха избрани 24 души. Само 11 са от парламентарната квота и едва трима от тях са от ГЕРБ. Когато говориш неистини и подвеждаш избирателите в този ден, това е тежко нарушение на закона. Президентът агитира за БСП и ДПС и много много тънко, йезуитски към премиера", заяви министър-председателят.

 

Днес той гласува в 78-о училище в Банкя.

 

 

""

 

 

Поредното кръстосване на шпаги между Борисов и Радев е по повод изказването на президента по темата с избора на главен прокурор.

 

По-рано Радев каза" "Всички знаят много добре, че не президентът номинира и избира главния прокурор, а Висшият съдебен съвет. И точно във ВСС Борисов има огромно влияние в лицето на парламентарната квота, неговото парламентарно мнозинство". Радев уточни още, че няма да действа под натиск, от която и да е страна.

 

Борисов заяви, че държавният глава нарушава изборния кодекс и извършва пряка агитация, като в изборни ден е говорил по негов адрес.

 

 

""

 

 

Той каза още, че ГЕРБ ще предложи нова промяна в процедурите за избор на главен прокурор. Предвижда се да бъде премахната възможността министърът на правосъдието да издига свой кандидат за поста.

 

Премиерът заяви, че партията му нямало никога да издигне свой човек за главен прокурор.

 

 

""

 

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции