<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66502" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Иво Пет...

Бойко Борисов: Повече няма да затваряме нищо заради коронавируса (видео)

12 Юни 2020
0 8084

Бойко Борисов обеща на днешното заседание на Министерски съвет, че повече няма да се затварят нито границите, нито обществените места. Според него епидемията от коронавирус вече не е така силна и болниците са достатъчно подготвени.

“Целта ни е от 15 до 30 юни да разхлабим още мерките и да пуснем всичко. Но срещу глупостта не можем да направим нищо. Когато знаеш, че си заразен, подлагаш на риск големи групи хора. Виждате, че където има клъстери, налагаме дисциплина. В шуменското село просто такава нямаше”, обясни премиерът.

93 са новите случаи на COVID-19 у нас, още един пациент почина

Той каза за пореден път, че няма полза от масовото тестване, тъй като все още няма ваксина срещу Covid-19. Министър-председателят обяви, че ще разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за да капарира предварително закупуването на ваксини.

Бойко Борисов: Повече няма да затваряме нищо заради коронавируса (видео)

Днес кабинетът обяви и приемането на Проекта на протоколно решение относно предприети от „Българска банка за развитие“ АД действия по придобиване на акции от увеличението на капитала на „Първа инвестиционна банка“ АД.

“Банковата сделка е изключително важна за нас, както и за влизането ни в еврозоната”, обясни Бойко Борисов.

“Изпълнителният заместник-председател на ЕК Маргрете Вестегер ни поздрави за всичко, което сме се договорили и с ЕЦБ, и със СБ. Целта ни е юли месец този процес да завърши и българите да спрат да се плашат, че някой ще има фалира банките. С огромни усилия успяваме да върнем милиарди обратно. За това се налага днес да приемем една точка – тя е доклад за действия по придобиване на акции от увеличението на капитала на „Първа инвестиционна банка“ АД. Това беше последното изискване, за да е пълна сигурността на тази банка”, каза премиерът.

“Изключително важно е България да влезе в Европейския банков съюз, защото това гарантира стабилността и контрола на всички български банки. Чакалнята на еврозоната дава сигурността, че сме на първа скорост в ЕС”, добави още той.

Видео: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции