<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов: До полунощ ще направим задължително носенето на маски навън

11 Април 2020
0 3591

„Ще говоря със здравния министър Ананиев от полунощ да направим задължително носенето на маски навън. В цял свят е така. Всеки от вас е убеден, че маска или шал, биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски, отделно всеки може да си ушие, ако иска“, заяви по време на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. 

„Рисковата група е много голяма. Ако хората влязат в болницата, щетите ще са катастрофални“, каза премиерът.

Той призова хората да си останат у дома на Великден.

„В другите страни затвориха църквите за Великден, ние със Светия Синод решихме да заложим на дисциплината, самосъзнанието и вярата“, коментира министър-председателят.

„Най-трудното ни предстои. Призовавам най-отговорно на Великден да останем вкъщи. Да се поздравим с „Христос Воскресе“ от двора, терасата пред иконата или където намери за добре. Не може да се затвори църквата, но като вярващи хора разбираме, че ако оставим само тези, които не могат да не отидат в църквата, всички останали можем да изкажем радостта си от домовете си. Моля Ви, който не умира да отиде в църква, да го направи от вкъщи. Убеден съм, че Господ ще ни чуе и ще ни разбере за това, че сме действали умно“, каза още той.

„Всички възможни мерки сме взели. Няма да се раздават върби. Всички владици работят с областните ръководства на МВР, за да се създаде ред определен брой хора, които да спазват дистанция и да са с маски, да отидат до църквата, а всички останали да бъдат спирани и да не се допусне струпване на хора. Длъжни сме да го направим“, добави Борисов.

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • GerryHris

    11 Април 2020

    В цял свят не е така... освен ако, Вожда не се счита за център на света! Нямам нищо против да нося маска, но.... по собствено желание, а не, защото някой си решил, че това ще ме спаси от зараза! Тъпо и нелепо е, в каквото и да ме убеждават!

Реакции