<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "Стандарт"

08 Септември 2014
0 374

Жоро Бекъма сменя отбора
Гледаме Чарли Шийн вместо Зуека по bTV

Жоро Бекъма сменя отбора. Легендата на Уоко Мездра вече няма да се  вихри от екрана на bTV. Ръководството на телевизията прекрати предсрочно  договора с продуцентите на хитовите предавания "Господари на ефира" и  "Пълна лудница". От снощи на мястото на господарите Зуека и Геро върви  сериалът "Двама мъже и половина"
Мама Божка не знаеше новината, въпреки че редовно чете в. "Жълтък".
Оставаме всички заедно, след три дни ще стане ясно къде се местим,  уточни Васил Василев – Зуека.
Имаме оферти от други медии, зрителите скоро отново ще се забавляват с  любимите си герои, увери и шефът на двете продукции Джуди Халваджиян.
Той обясни, че сценаристите вече подготвят новите епизоди. Продукциите  на брат му Магърдич Халваджиян "Седем часа разлика" и "България търси  таланти" остават в bTV.

Наддават за Господарите
Всички искат мама Божка и Марчето с ушаците

Телевизии наддават за "Господари на ефира". Треската кой да приюти  останалите без дом Жоро Бекъма, мама Божка, Марчето с ушаците и вестник  "Жълтък" е в разгара си. Шефовете на медии започнаха наново преговорите  за популярните актьори, след като стана ясно, че bTV се развежда с  "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Новината гръмна в ранния  следобед вчера. Излъчването на двете предавания на "Глобал вижън" бе  спряно от снощи. "Не коментирам", отговаряха шефовете на големи частни  телевизии в отговор на питане на "Стандарт" дали водят преговори с  "Господарите". От екипа на любимите актьори пък обясниха, че офертите  към тях да преместят предаването в друга медия не са секвали.
"До раздялата се стигна, след като bTV официално изиска от "Глобал  вижън" дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете  страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати  предсрочно тези взаимоотношения", се казва в официалното изявление на  медията. Шефът на "Глобъл вижън" Джуди Халваджиян обаче контрира, че  ставало дума за некоректно поведение от страна на самата bTV.
Продуцентът не пожела да коментира по-подробно причините за развода на  предаванията с медията, защото ще направи това на специален брифинг  идната седмица. "Има много канали, които ни искат, особено "Господарите.
Няма да спрем да излъчваме, имаме и много заснет материал. Искам да  подчертая изрично, че не bTV ни спира, а ние избрахме да прекратим  договора си с нея", допълни Джуди.
От bTV обаче твърдят, че са били коректни. "Независимо от факта, че  рейтинговите резултати на "Господари на ефира" за изминалото шестмесечие  са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 – март 2010-а,  когато предаването стартира в ефира на bTV (Източник: GARB, TG18-49), и  независимо от увеличаващите се финансови ангажименти на медията по  отношение на предаванията, bTV продължи да изпълнява коректно своите  задължения", твърдят от частната медия. Според bTV въпреки огромните  инвестиции, които са направили в предаванията "Господари на ефира" и  "Пълна лудница" през последните няколко години, колегите от "Глобал  вижън" предпочетоха да прекратят взаимоотношенията си с медията. "bTV  Media Group приема този факт за даденост и им пожелава успех", се казва  още в изявлението на медийната група. В телевизионната програма на bTV  "Господарите" веднага си намериха заместник. "Във връзка с отпадането на  предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" от ефира на bTV  всеки делничен ден от 16,30 часа зрителите ще гледат епизоди от седмия  сезон на ситкома "Двама мъже и половина". Повторения на епизодите ще се  излъчват от 23,30 часа."
Новината за развода породи редица версии в сайтовете за истинската  причина за раздялата – от спор за пари до опит за цензура. Те обаче не  бяха потвърдени нито от bTV, нито от "Глобал вижън".
Стела Стоянова
Иваничка Тодорова

РЕАКЦИИ

До август съм в телевизията – казва Маги Халваджиян, продуцент. Аз имам договор с Би Ти Ви, който изтича през юли-август, и дотогава  оставам с тях. Продължаваме със "Седем часа разлика" и всички формати,  за които имам договор. За момента нямам нови проекти, свързани с Би Ти  Ви. Не мога да коментирам какво ще се случи след изтичането на договора  ни, затова изчакайте до сряда, когато ще има повече информация.

Оставаме заедно, никой не напуска
Васил василев – Зуека, актьор
За мен най-ценното и важното е, че оставаме всички заедно. Не знам за  никой от екипа, който да се кани да напуска. Няма да поемаме никакви  допълнителни ангажименти, защото става дума за три дни, докато текат  преговорите и стане ясно къде се местим. От "Господарите" в момента  имаме едно заснето предаване – това, което трябваше да се излъчи в  петък.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни