<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6833" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "24 часа"

08 Септември 2014
0 128

С адреналинките по тъмно

“Преди няколко дни сънувах, че скачам с парашут. Всъщност беше много хубаво. Може да опитам…” Адреналинката Алекс никога не е правила нещо толкова рисковано, като да скочи с бънджи и парашут. Може би защото е балерина – завършила е балетното училище, и винаги са я учили да пази краката си от контузии.
Ваня не е професионален танцьор. Тя е в шоуто “Господари на ефира” с кастинг. Приятели я накарали да се запише за участие. “Изглежда, е имало защо, след като спечелих конкурса. В началото ми беше трудно, докато си координирам движенията – кое е крак, кое е ръка”.
Че имат различен стил в танца, това е очевидно. Школовката при Алекс си личи, при Ваня прави впечатление добрата емоция. “Хубаво е да изглеждаме с еднаква енергия – казва Алекс. – Ако не се харесвахме, не знам как щяхме да работим, сигурно щеше да е много гадно.”
Етикетът адреналинки не ги смущава. Харесва им да бъдат олицетворение на мъжките мечти.
Въпреки че и двете са зодия Дева, момичетата са коренно различни като темперамент. Тъмнокосата Ваня е по-непринудена, по-енергична, по-чувствена. Не се съобразява много с това какво говори. Русата Алекс е сдържана и внимателна.Тя е малко недоверчива към журналистите.
Александра Енева е родена на 16 септември 1984 г. Хореографското училище е завършила със специалност класически балет в класа на Силвия Томова. На въпрос тя ли е избрала това поприще, или родителите й, уточнява: “Аз съм била 3-и клас. Много съм знаела какво искам, за да реша сама. Толкова малък не ти е ясно какво ти се иска.”
“В балетното танцувахме от сутринта до вечерта и само в неделя почивахме. Даже някой път и в тогава имахме репетиции. Някои сигурно ще кажат, че си заслужава, но според мен – не. Това са толкова години мъки, чупиш си краката…”
В душата си Алекс се отказала от класическия балет още преди да се дипломира. “Аз си започнах с балет “Модел” преди завършването. Много повече ми харесваше там и вече си знаех, че ще се занимавам с друг тип танц.” Освен модерния балет, тя обича хип-хоп и стрийт денс.
“Няма какво да правя в операта – не мисля, че има някаква перспектива там, и нещо не ме надъхват много заплатите. Никой не оценява тяхното изкуство.”
Алекс не е адреналинка с кастинг. Продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян я забелязал и харесал още преди време. "Аз от доста време се занимавам с танци и се познавам с всички хора, които танцуват. "Стаси (Станислава Гочева – хореографката на адреналинките) ме потърси и ми предложи да дойда. Естествено, идеята ми хареса.” Александра се присъедини за втори път към шоуто след като в края на миналата година тъмнокосата адреналинка Веси получи травма и се наложи да спре с танците за дълги месеци рехабилитация. Преди тя да дойде Ваня беше с русата коса. За да се спази формулата “руса и черна” красавица, се наложи Ваня да смени цвета и от блондинка да стане брюнетка. През 2009 г. Алекс пак танцуваше в “Господарите”, но с Жана.
Тя си има стабилен приятел от цели 7 г. Калин е работи в семейния бизнес на родителите си и има брат – близнак – Явор. Не са решили да се женят. “Не ме влече особено”.
Ваня Георгиева е от Асеновград. Родена е на 1 септември 1990 г. Когато кандидатства за шоуто е на 18 г. Завършила е гимназия с немска паралелка, знае и английски “горе-долу”. (Алекс също говори малко немски и английски).
Занимавала се е 4 години с модерен балет в родния си град.
Танцувала е и в мажоретен състав. Има и 6 спечелени републикански турнира по тенис на корт.
Не е за учудване, че сега учи в Спортната академия. Ваня е първи курс в специалност “Тенис на корт”. Работата малко затруднява ученето й – за първия семестър не й давали подпис по гимнастика. “Нямах присъствие – малко е трудно да го съчетавам с танците.” Срещу допълнителни часове обаче успяла да завери.
Конкурсът за адреналинки носи голямо признание на Ваня, която се съревновава с изключително подготвени момичета от хореографското училище. Тя е победила около 1000 кандидатки. “Много готино преживяване. Особено накрая с короните и всичко…
Накрая ме болеше устата, защото се бях усмихвала толкова време.”
След триумфално спечеления конкурс Ваня трябва да се пренесе в столицата. “Тук дойдох с тогавашния ми приятел. Сега сме разделени. Добре, че беше той, защото аз бях шокирана – в София, сама.” В началото животът в столицата я стресир. “Голям град, всичко е много забързано. Всъщност хората ми харесаха. Тук няма кой да те гледа, да те коментира чак толкова. В малкия град абсолютно всички се познаваме, знае се всичко за всеки."
“Нямам си гадже”, свива рамене Ваня и се смее. как поддържат формата си? Алекс: С пържоли. Ваня: С фитнес.
Алекс е от природно слабите хора, които каквото и да правят, не могат да напълнеят. Яде всичко.
Пици, спагети, манджи. Сама готви, при това Калин харесва ястията й. “Вчера правих панирани чушки с яйце.” Кой я е учил да готви? “Никой, нали има интернет – не е сложно.”
Ваня е спортен тип – тя не се спира. Тренира “всички спортове” в Академията. Плуване, баскетбол, лека атлетика, гимнастика. “Скоро тласках гюле. Много е трудно. Женското гюле тежи 3 кг.” На колко го хвърли? “Не беше много, казва Ваня – но важна е техниката.” И се разсмива. Ваня иска да стане треньор по тенис, когато завърши, но иска и да танцува. Има време да реши.
След всичките тези физически занимания тя отива и във фитнес залата. Защо? Отговорът е “просто така”. Диета не спазва, но се ограничава откъм количество. Обича пилешко, пици. Ваня не е съвсем “на ти” с готвенето. Спагети може да прави, пържолите – също, но “с малко помощ”.
С този режим на адреналинките не им е писано да напълнеят скоро. По около 3 часа на ден танцуват. Всяка седмица работят нов танц. Обикновено отиват на работа по обед, но се е случвало да идват в студиото и в 4 сутринта, за да се приготвят за снимки.
Всичко зависи от графика. Кое е най-трудното от работата?
“Тук не може да се каже, че има нещо трудно. През цялото време е толкова готино и забавно, казва Алекс. Смешни хора. Непрекъснато се смеем с тях.” Махмурлийки обаче не танцуват. "Избягвам. Не може да пиеш и да танцуваш”, отговаря Алекс.
Понякога се събират екипа да купонясват. Изобщо по въпроса за нощния живот адреналинките са единодушни “Налага се”, казват те и се смеят. “Хората имат рождени дни, празници има всяка седмица…”
В колко ставате? “О, ами рано”, казва Ваня. Алекс споделя, че ако я оставят на мира, спи до обед. “Аз също”, признава си Ваня.
Токът угасва. В този момент покрай момичетата минава Зуека. “Какво правите тука? Интервю? На тъмно! С адреналинките по тъмно? Ааа, не съм съгласен!"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни