<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22701" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 60 убити и ...

Властта в България подкрепя "демократично избраните институции" в Турция

16 Юли 2016
0 1802

"Република Турция е добър съсед и стратегически партньор на Република България. За нас стабилността и мирът в Турция са от първостепенно значение, както и спазването на човешките права." Това пише в позиция на президента Росен Плевнелиев във връзка с извънредната ситуация в Турция. Съобщението беше разпространено до медиите.

 

ОПИТ ЗА ВОЕНЕН ПРЕВРАТ В ТУРЦИЯ

 

"Следим внимателно ситуацията в нашата съседка, осъждаме проявата на всякакви форми на насилие и подкрепяме демократично избраните институции в Република Турция. Призовавам да се запази спокойствие, а българските граждани в Република Турция да се обръщат при необходимост към дипломатическите ни представителства в страната", категоричен е Плевнелиев.

 

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви, че не подкрепя подобно неспазване на Конституцията и опит за взимане на властта чрез сила. "Светът започна да свиква всеки ден да има десетки убити и това да става нормално, а то не е. Днес вече "забравихме" Ница. Само преди един ден бяхме потресени от Ница, а днес вече цялото внимание е към Турция", каза още министър-председателят.

 

НАД 60 УБИТИ И НАД 750 АРЕСТУВАНИ ПРИ ОПИТА ЗА ВОЕНЕН ПРЕВРАТ В ТУРЦИЯ

 

"Усилили сме максимално границата с Турция. Всички служби са си по местата. Готови сме да се отзовем по всякакъв начин за подкрепа на всеки български гражданин, който е там", допълни Борисов. Той заяви, че до момента няма информация за пострадали българи и посъветва сънародниците ни да не пътуват в Турция към момента.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции