<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56426" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учен създаде ...

Водолази спасяват огромна китова акула, оплела се в рибарско въже (видео и снимки)

11 Февруари 2020
0 642

Водолази спасиха грамадна китова акула, заплетена в рибарско въже, виждаме от кадрите на DailyMail

 

 

Гмуркачи попадат на едрия хищник край бреговете на Малдивските острови в Индийския океан. Акулата е с дължина 3.7 метра, но въпреки това двамата смелчаци се заемат да прережат дебелото, обрасло с мъх въже, като имат на разположение само сгъваеми ножове. 

 

 

ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ ЗАСНЕХА НЕВЕРОЯТНИ КАДРИ НА ТЪПОНОСА ШЕСТХРИЛНА АКУЛА (ВИДЕО)

 

 

Въжето се оказва здраво, а и акулата се опитва да отплува, увличайки водолазите след себе си, без да подозира, че се опитват да ѝ помогнат. Смелите мъже я следват по петите и търпеливо, и внимателно разрязват въжето, без да я наранят. 

 

 

 

Водолази спасяват огромна китова акула, оплела се в рибарско въже (видео и снимки)

 

 

Щом бива освободена, акулата отплува, а въжето остава в ръцете на водолазите, които го отнасят със себе си на брега, за да не стане клопка и за друго морско създание. 

 

 

СПАСИХА ЛОС, ЗАСЕДНАЛ В ПЛУВЕН БАСЕЙН В САЩ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Китовата акула е най-голямата акула в света, а също и най-едрата риба от днес съществуващите видове. Храни се с планктон, мекотели, дребни риби и ракообразни, но е напълно безопасна за човека. Най-едрият екземпляр е уловен именно в Индийския океан през далечната 1949 година и е с дължина 12,65 метра. 

 

 

 

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции