<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22759" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Главният прокурор: Твърдението, че у нас няма радикален ислям, е невярно

20 Юли 2016
0 2207

"Твърдението, че у нас няма радикален ислям, бих го определил като невярно. Фактът, че има два съдебни процеса (единият висящ пред Окръжния съд в Пазарджик, другият приключил, но започнал също там) не значи, че нещата са овладени."

 

Това заяви главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, цитиран от Дневник. Той участва в дискусия, организирана от Патриотичния фронт във връзка с измененията в Наказателния кодекс, предложени от партията. През април те внесоха предложение да бъде криминализирано проповядването на радикален ислям. В дискусията участва Красимир Каракачанов, а сред гостите са още председателят на ДАНС, бившият главен мюфтия Недим Генджев и евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

 

ГОСПОДАРИТЕ СЕ СДОБИХА С ФРАПИРАЩИ ДОКУМЕНТИ ЗА ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО

 

ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО ЗА СКАНДАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ И РАЗКРИТИЯ НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА

 

"Това, че един наказателен процес е приключил, не означава, че ситуацията е овладяна. Както там, така и не само. Има множество факти, че тези действия и идеи намират своята почва в притихнала форма", заяви още Цацаров. Според него критиката, че ДАНС и прокуратурата си правят пиар чрез действията в Пазарджик, е залитане в липса на национална отговорност. "Ислямът не е радикален сам по себе си, т.е. знак на равенство между ислям и радикален ислям няма", добави Цацаров. По думите му, всеки който се опитва да го прави преследва други цели. "Второ според мен трябва съвсем ясно да кажем, че радикалният ислям не е единственият източник на тероризъм", заяви Цацаров. Според него това е една от причините.

 

РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ ВЛИЗА В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции