<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Цацаров награди прокурори, които забъркаха каша по сигнал на Господарите по време на местните избори

19 Юли 2016
0 4855

Прокурорите и служителите от районните прокуратури на Враца и Бяла Слатина са били поощрени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Те са получили по една почетна грамота за постигнати много добри резултати в работата си през изминалата 2015 година при условията на висока натовареност.

 

Ръководител на прокуратурата в Бяла Слатина е Методи Маринов (ограден на снимката). Името му бе замесено през 2015 с това, че не направи абсолютно нищо конкретно по сигнал на Господари на ефира покрай местните избори през 2015 г. Нека си припомним:

 

 

Прокурор Маринов, който сега е награден, през 2010 г. беше пред уволнение, но му се размина. Тогава той ударил шамар на учителка в кабинета си пред погледа на нейните майка и дъщеря. След жалба на пострадалата до тогавашния главен прокурор Борис Велчев започна проверка от ВКП, самосезира се и етичната комисия на Висшия съдебен съвет, но така и нищо не се случи

 

Интересен щрих към новината за почетните грамоти е фактът, че именно Сотир Цацаров не пожела да разчита на прокурорите във Враца и Бяла Слатина по два емблематични случая – смъртта на 18-годишния Тодор и историята с братята, познати като Поничките във Враца, както и сагата с Ценко Чоков, който в момента е в ареста. За двата случая Цацаров прати прокурори от София, на които може да разчита. Прокуратурата в Бяла Слатина пък беше детайлно проверявана и явно е имало някакви съмнения за работата й по отношение на Чоков.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции