<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36471" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Десислава Иванчева ще участва в евроизборите

09 Април 2019
0 282

Отстранената от длъжност кметица на столичния район Младост ще участва в евроизборите. Тя е издигната от инициативен комитет, който вече е регистриран в Централната избирателна комисия (ЦИК), потвърдиха от комисията пред Mediapool. Самата Иванчева обявила, че ще участва в евроизборите през май. Това станало след днешното заседание по делото за подкуп, което се води срещу нея и заместничката ѝ Биляна Петрова. И Иванчева, и Петрова ще участват в кметските избори през есента. Ако Иванчева стане евродепутат, Биляна Петрова ще се кандидатира за кмет на „Младост”, обявиха двете след делото.

 

Инициативният комитет, който издига Иванчева, се е нарекъл "Непослушните".

 

Предстои през следващите дни от комитета да събират подписи за регистрацията на Иванчева като кандидат за евродепутат. За да стане това кандидатурата ѝ трябва да е подкрепена от най-малко 2500 души. Списъците с подписите трябва да бъдат предаден в ЦИК до 32 дни преди изборния ден. "Иванчева несъмнено е най-подходящият кандидат за независим представител на България в Европейския парламент. С досегашната си работа тя доказа, че е човекът, който въпреки мръсните номера на мафията, отстоява правата на гражданите. Разобличава измамите. И побеждава", пишат от инициативния комитет, който я издига.

 

През януари бившият пиар на община "Младост" и настоящ говорител на Иванчева Петър Кърджилов изпрати позиция до медиите, в която твърдеше, че за момента тя няма да се кандидатира нито за местните, нито за евроизборите. Повод за тогавашното му изказване бяха публикации във вестник "Уикенд", според които Иванчева има намерение да се кандидатира за кмет на София. На частичните избори в Младост през 2016 година Иванчева стана кмет на района с 28 756 гласа. Сега за евродепутатско място ще са ѝ необходими над 100 000 гласа.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции